Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neobičan prijedlog stiže iz Crkve predsjednik Komisije HBK Justicija et paks, sisački biskup Vlado Košić pozvao je vjernike da se u korizmi odreknu kupovanja nedjeljom.


Ni odricanje za vrijeme korizme nije kao što je nekoć bilo. Sisački biskup Vlado Košić pozvao je sve na bojkot trgovina nedjeljom  na Dan Gospodnji.

Vezani članci Samoizolacija više nije bauk? Prestanite nas farbati! Još ćemo povjerovati da koronavirus doista ne napada nedjeljom. Osim trgovine, naravno Misa u Zagrebu prema uputama HZJZ-a - 4 Vjernici ponovno mogu u crkvu, pogledajte kako je izgledala misa: "Ma to je neopisivo"

'Podržimo inicijativu slobodne nedjelje Stoga vas sve pozivam da osim odricanja od zla i grijeha, te vršenja djela pobožnosti kako nas Gospodin naš potiče na milostinju, molitvu i post, svi prihvatimo ove korizme i sljedeći prijedlog: bojkotirajmo kupovanje nedjeljom', prijedlog je Crkve.

>> Počinje korizmeno vrijeme

Biskup smatra da bi ovakvom odlukom radnici dobili natrag nedjelju, kao obiteljski dan. Unatoč pozivu na bojkot, vrećice su i nedjeljom pune.

Ovo je prvi slučaj da neki od biskupa izravno poziva vjernike na bojkot. Službenih brojki koliko se kupuje nedjeljom, a koliko ostalim danima za sada još uvijek nema.