Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakit s Gospina kipa

Korčula: Maloljetnici krali zlato iz crkve, muškarac i žena ga prodavali!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica maloljetnika osumnjičena su za krađu zlatnog nakita iz crkve u Blatu na Korčili, a 23-godišnjak i 44-godišnjakinja za njegovu prodaju.

Kriminalističkom istragom korčulanska policija utvrdila je da su dvojica maloljetnika proteklog tjedna provalili u prostorije crkve u Blatu i s Gospina kipa u više navrata ukrali zlatni nakit težak oko jedan kilogram. Nakit su 23-godišnjak i 44-godišnjakinja prodavali u prodavaonicama za otkup zlata u Blatu, Veloj Luci i Metkoviću, izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ulovili ih Dvojac provalio u hotel kod Opatije, odale ih kamere: Kod jednog pronađen i kokain Ilustracija Šteta više tisuća eura U dva dana tri gotovo identične krađe u Zagrebu, na meti žene: Policija objavila detalje

>> Iz crkve ukrali kaleže, iz autosalona luksuzni automobil

Utvrđeno je da su prodali oko pola kilograma zlata, čime su ostvarili korist od 61.000 tisuću kuna, a tim su novcem kupili automobil, mobitele, tenisice i druge predmete koji su im privremeno oduzeti.

Kod osumnjičenika također je pronađeno i oduzeto 270 grama zlatnog nakita.

Protiv dvojice maloljetnika slijedi posebno izvješće mjerodavnome Državnom odvjetništvu za mladež zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe, dok su 23-godišnjak i 44-godišnjakinja zbog pomaganja krađi dovedeni su pritvorskome nadzorniku dubrovačko-neretvanske Policijske uprave. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene