Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pas izgrizao divljač?

Ljiljana Korade na imanju pronašla mrtve košute i psa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na imanju obitelji Korade u Velikoj Veterničkoj Ljiljana Korade u subotu je pronašla sedam mrtvih košuta i uginulog psa te je pozvala higijeničarsku službu koja je o tome obavijestila policiju.

Higijeničari su uočili ugrize na divljači, a na jednoj košuti i prostrijelnu ranu na glavi, za koju sumnjaju da je od metka. Uginuli pas pripada Koradeovim susjedima, a higijeničari su utvrdili da je divljač uginula između 24. i 31. siječnja. Stjepan Zajec iz Veterinarsko-higijeničarske službe u Zlataru kaže da će strvine sutra biti otpremljene na analizu na Veterinarski institut u Zagreb pa će se znati od čega su uginule košute i pas.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Istrage u tijeku Bizarne krađe u dijelu Hrvatske: Za što su lopovima trebali jelena i crkveno zvono? Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa

Rana na košuti koja je naizgled ustrijeljena može biti i od ugriza, kažu higijeničari. Mještani pretpostavljaju da je pas izgrizao divljač, a da je njega rogovima probo jedan od jelena kapitalaca kojih ima na imanju Koradeovih. Posjed Koradeovih, gdje u ograđenom prostoru boravi brojna divljač: jeleni, košute, mufloni i divokoze, udaljen je oko dva kilometra od njihove kuće u Velikoj Veterničkoj, a više su ga puta pregledavali tijekom potrage za odbjeglim Ivanom Koradeom potkraj ožujka i početkom travnja prošle godine jer se mislilo da se general i ondje skriva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene