Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neobična rupa otvorila se prije nekoliko dana u središtu Koprivnice.


Prilikom postavljanja električnog voda za potrebe Renesansnog festivala prekjučer je došlo do urušavanja zemlje na dijelu izvan opkopa na koprivničkom sajmištu.

Vezani članci Velik odaziv na cijepljenje u Koprivnici Odaziv na cijepljenje danas dobar, prolazila i AstraZeneca: "Ne vrijedi odbijati. Moram opet čekati. Onda radije sad" Andrej Plenković u Koprivnici Plenković objavio odličnu vijest za umirovljenike, komentirao i Milanovićev potez: ''To nije napravio nijedan predsjednik u 20 godina...''

'Ukazala se ogromna rupa promjera od tri-četiri i dubine od šest metara. Jedino smo s baterijom mogli vidjeti dno i primijetili smo od oko metar visine zid od cigle', kaže Renato Labazan, direktor koprivničke Turističke zajednice i glavni čovjek manifestacije koja tradicionalno okuplja desetke tisuća posjetitelja.

Pitanje svih pitanja trenutačno je postoji li zbog te rupe bilo kakva opasnost.

'Naravno da se na tom prostoru ne bude ništa radilo niti će se kretati, a sve smo i dobro zaštitili da ne bi došlo do neželjenih situacija', dodaje.

Radovi i istraživanja će se nastaviti nakon održavanja Renesansnog festivala, kaže, ali to će prepustiti stručnjacima iz muzeja.

FOTO Pogledajte 'rupetinu' koja se stvorila na plaži na Viru

'Mi bismo voljeli da to bude značajno otkriće. Ovakva stvar intrigira, poigrava se našom maštom. Postoji naša slikovnica ‘Koprivnko i tajna crne rupe’, ovo je nešto slično, i moglo bi ispasti da to uopće nije priča i bajka, nego istina', pomalo u šali je rekao Labazan i zaključio da će možda dogodine ta rupa biti atrakcija festivala.

Kustos koprivničkog muzeja Robert Čimin jučer nam je kazao da zbog kiše ne vidi dovoljno da bi mogao govoriti o možebitnom bunaru, kanalizacijskom vodu ili nečemu sličnom.

'Ova rupa ima oblik bunara, ali buni nas prevelika dimenzija rupe. Ako je promjer četiri metra, to bi bio bunar koji bi opskrbljivao cijelu Podravinu, a ne samo Koprivnicu. Međutim, položaj bi mogao ukazivati na bunar, budući da se s južne strane tvrđave nalazila gradska varoš, odnosno podgrađe, selo', ističe Čimin.

'Ako je riječ o nekakvoj modernoj konstrukciji, isto tako može biti i bunar iz 20. stoljeća, povezanoj s vojskom koja je boravila na prostoru današnje Oružane i oko nje, tada zasigurno izostaju svi kartografski i katastarski podaci, budući da vojska u to vrijeme nije to ucrtavala u karte', pojasnio je Čimin.

Kako bilo, sreća je velika da se rupa nije otvorila pod trgovcima koji već godinama dolaze na sajam i svoje kamione ondje parkiraju. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook