Konzum (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Konzum (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Konzum je priopćio kako će zbog prenošenja poslovnih procesa u novo poduzeće Konzum plus d.o.o., koje počinje s radom 1. 4., dan ranije sve prodavaonice tog lanca biti cijeli dan zatvorene.


Prvog dana travnja 2019. godine s poslovanjem će započeti Konzum plus d.o.o., zrcalna kompanija trenutačnog Konzuma d.d. koja će nastati u okviru nagodbe vjerovnika Agrokor Grupe.

Vezani članci Fortenova (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Fortenova: ''Poštujemo nagodbu i sve obveze. Dobavljačima smo predložili plaćamo u skladu s mogućnostima'' Fortenova grupa (Foto: DNEVNIK.hr) Dobavljači nekadašnjeg Agrokora u Vladi: Sastali se jer Fortenova ne poštuje nagodbu

Konzum d.o.o djelovat će kao dio Fortenova grupe, krovne kompanije koja će s operativnim radom također započeti 1. travnja 2019. godine.

„Dugotrajan, složen i iznimno zahtjevan proces provedbe nagodbe uskoro ćemo privesti kraju i svi zajedno s optimizmom gledamo prema novom poglavlju i izazovima koji su pred nama. Zahvalan sam svakoj zaposlenici i svakom zaposleniku Konzuma na njihovoj predanosti i trudu kojima su doprinijeli stabilnom poslovanju poduzeća, održali duh optimizma i zajedništva te pomogli uspješnom dovršetku cjelokupnog postupka“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Zbog složenosti prenošenja poslovnih procesa u novo poduzeće te u želji da se zaposlenicima olakša provedba radnji potrebnih prije 1. travnja, Konzumove prodavaonice bit će zatvorene u nedjelju 31. ožujka. U subotu 30. ožujka prodavaonice će raditi po redovnom radnom vremenu ili najkasnije do 21 sat za one koje inače rade dulje.

Konzum klik će u subotu 30. ožujka posljednje dostave ili preuzimanja namirnica vršiti u terminu do 17 sati, dok u nedjelju 31. ožujka neće biti raspoloživih termina dostava ili preuzimanja namirnica. Online narudžbe će biti moguće cijelo vrijeme, kao i kupnje s opcijom trenutnog online plaćanja, ali za sve druge termine dostave ili preuzimanja namirnica osim ranije navedenih.

Na čelu Konzum plusa d.o.o. ostat će Slavko Ledić kao predsjednik Uprave, uz članove Uprave Zorana Mitreskog i Uroša Kalinića. Zbog promjene pravnog subjekta svi će zaposlenici potpisati Obavijest o prijenosu Ugovora o radu na novog poslodavca i time zadržati sva prava koja su imali do sada.

Konzum plus d.o.o. će zadržati izgrađene odnose s poslovnim partnerima, a preuzima i odgovornost za kvalitetu svih proizvoda koje je na tržište stavio Konzum d.d. Kupcima se i dalje jamči najviša razina kvalitete asortimana i usluga te poslovanje u skladu s najvišim standardima.

"Konzumov logotip i ostali vizualni elementi po kojima je dosad bio prepoznatljiv ostaju isti, a sve informacije o novom poduzeću, proizvodima i novitetima i dalje će se moći pronaći na stranici www.konzum.hr", stoji u priopćenju Konzuma. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju