Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neočekivan zahtjev sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a Holdingu. Zbog sve više napada - žele na posao s pištoljem ili da ih prati zaštitar. Hoće li im gradonačelnik udovoljiti i što o tome misle građani?


Zbog verbalnih, ali prvenstveno fizičkih nasrtaja na njih, ZET-ovi kontrolori traže veće ovlasti. 'Prva naša opcija koju smo predložili je da uz svaku kontrolu ide jedan zaštitar. Jer zaštitarske ovlasti su puno veće', rekao je Anto Jelić, predsjednik udruge sindikata vozača Hrvatske.

Vezani članci Novi Zagreb vikendima bez tramvaja Kroz Novi Zagreb do kraja veljače vikendima neće voziti tramvaj zbog sanacije Mosta mladosti Slika nije dostupna Kontrolor ZET-a pretukao putnika zbog neplaćene karte?

Druga opcija nešto je radikalnija - sindikat predlaže da se kontrolorima dopusti polaganje zaštitarskog ispita kako bi imali pravo nositi oružje.

'U zadnjih 15-ak dana imali smo dva brutalna napada, od toga je zadnji prije 6-7 dana gdje je žena otraga udarila kolegicu kojoj je stradala vratna kralježnica i strgala je zglob i koljeno. Mi ne želimo i nećemo dopustiti da ustaje naš kontrolor ujutro i ne zna da li će se sigurno živ i zdrav vratit doma', rekao je Jelić.

'Prioritet u zapošljavanju imaju naša djeca i supružnici'

Zagrepčanima pak ideja o kontrolorima s pištoljem oko pasa nije najbolje sjela. 'Nenamjerno se svašta može dogoditi, oružje je uvijek opasno', kaže Marija iz Zagreba. 'Nije poželjno da normalni građani vide da im neko nosi oružje radi kontrole karata. Ipak smo mi civilizirani narod, nije to potrebno', smatra Siniša iz Zagreba.

'Ma ne treba ništa, nije dotle došlo. Pustimo, ja sam mislio da se nešto dogodilo, ne daj Bog. Ali nije dotle došlo. Ne treba oružje, treba samo raditi svoj posao sukladno odlukama grada i pozitivnim zakonskim propisima', jasan je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba. Prijedloge za povećanjem ovlasti, sindikat će do kraja godine uputiti na razmatranje Holdingu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook