Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na istoku Hrvatske sezona tek počinje

BORBA ZA SVAKOG GOSTA Turiste očekuju brojni novi sadržaji i atrakcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se na Jadran slijevaju nove kolone gostiju, istok Hrvatske tek se priprema za turističku sezonu. Kontinentalni turizam u osječko-baranjskoj županiji iz godine u godinu bilježi rast - u prvoj polovici ove godine skočio je za 8,4 posto a pravi val tek se očekuje. Iako su potpore države u odnosu na obalu zanemarive, Slavonci i Baranjci uspjeli su pripremiti nove sadržaje i atrakcije.

U novu sezonu s novim sadržajima. U Bizovačkim toplicama otvoreno je 9 unutarnjih bazena. Novi je vlasnik u obnovu bazena uložio 20 milijuna kuna. Izgrađeno je i liječilište.

Pročitajte i ovo Luksuzni turizam - 1 Poseban tretman Za cijenu se ne pita: "Jednog gosta smo helikopterom iz Švicarske doveli na degustaciju" Slika nije dostupna Kontinentalni turizam u procvatu Dani turizma u Slavoniji i Baranji privukli mnogobrojne goste

'Negdje smo na pola puta našeg investicijskog ciklusa koji iznosi 100 milijuna kuna', kazao je direktor tvrtke Stjepko Bulić.

Ulaganja i u seoski turizam. Sezona u Baranji traje od rujna do ožujka, a svoje goste vlasnik Obiteljskog gospodarstva Sreto Balaš očekuje već sutra. Čekaju ih slamarice i radi potpunog ugođaja - noćne posude.

'Mi smo se potrudili da naše smještajne jedinice opremimo što bliže autohtonom ugođaju'.

Potporu Ministarstva turizma od ukupno 750.000 kuna za podizanje konkurentnosti u osječko-baranjskoj županiji dobilo je - 16 korisnika

'To nam je prvi put da smo dobili potporu. Novac ćemo upotrijebiti za izgradnju neophodnog nam parkirališta', kaže Sreto.

Bračni par Novački iz Karanca staro je skladište pretvorio u kušaonicu vina i gastro suvenirnicu.

'Nudimo sve baranjske autohtone proizvode. Sir, kulen, domaće rakije, vina baranjskih proizvođača, suvenire i med', kaže vlasnik Kušaonice vina Oliver Novački.

Potencijal kontinentalnog turizma, smatraju turistički djelatnici, nije dovoljno prepoznat.

'Vapimo za investicijama i za dodatnom podrškom s nacionalne razine. Austrija i Mađarska mogu od kontinentalnog turizma imati prihode veće nego Hrvatska. Mislim da onda možemo i mi povećati', smatra Matej Perkušić iz Turističke zajednice Baranje.

Jer kad završi na obali, turizam na kopnu tek počinje. Potencijal kontinentalnog dijela Hrvatske je u pustolovnom turizmu koji na godišnoj razini bilježi rast od 65 %. Svi kanui i kajaci u Baranji spremni su za predstojeću sezonu. A sve je to tek dio golemih mogućnosti...

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene