Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Održana je konstituirajuća sjednica Odbora Zagrebačke nadbiskupije za pripremu pohoda Pape Benedikta XVI. Hrvatskoj i Zagrebu 4. i 5. lipnja 2011.


Sjednica je održana pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u prostorijama Nadbiskupskoga duhovnog stola, priopćeno je iz Tiskovnog ureda nadbiskupije.

Vezani članci U Sisku postavljen trijažni šator - 1 U Sisku postavljen trijažni šator, nadbiskupija bolnici donirala respirator i potrebnu opremu Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić Nadbiskup Puljić čestitao Milanoviću: ''Bilo je lijepo što ni vi ni Grabar-Kitarović niste dopustili zvižduke''

Na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici, u pozdravnom obraćanju kardinal Bozanić istaknuo da je Papin pohod radosna vijest za cijelu Hrvatsku, a na poseban način za Zagrebačku nadbiskupiju budući da će se programi Papina pohoda odvijati u glavnom gradu Hrvatske.

Zbog toga je potrebno bilo osnovati i nadbiskupijski odbor za pripremu Papina pohoda kako bi se u koordinaciji s Organizacijskim odborom HBK za pripremu i praćenje pohoda svetog oca Benedikta XVI. Hrvatskoj, što bolje pripremio sam pohod i njegovo odvijanje.

Predsjednik Odbora je pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski. Odbor ima i svoje Tajništvo, a svaki od članova Odbora bit će zadužen za pojedini Odjel pri Odboru za pripremu pohoda.

>> Papa Benedikt XVI. dolazi u Hrvatsku 4. lipnja 2011.

Zaključeno je da će se Odbor redovito sastajati svakoga petka, a od ove sjednice zainteresirani će se moći za informacije javiti svakoga radnoga dana putem e-maila papa@zg-nadbiskupija.hr, odnosno putem telefona +385 (0)1 4894 881, stoji u priopćenju. (Hina)