1. konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Splita
1. konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Splita Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

Željko Domazet (Centar) izabran je za predsjednika Gradskog vijeća Splita na konstituirajućoj sjednici u petak, a većinu u Gradskom vijeću od ukupno 31 vijećnika činit će 15 vijećnika stranke Centar i dva vijećnika SDP-a, izvijestio je splitski gradonačelnik Ivica Puljak.


Za Željka Domazeta je glasovalo 25 vijećnika, četiri vijećnika su bila suzdržana, a dva protiv.

Za dopredsjednika Gradskog vijeća iz vijećničke manjine jednoglasno je izabran nestranački kandidat s liste HDZ-a i HSS-a Zoran Đogaš, koji je bo i kandidat za splitskog gradonačelnika.

Za dopredsjednika Gradskog vijeća iz vijećničke većine izabran je Nenad Uvodić iz stranke Centar.

"Stranka Centar će tvoriti većinu sa SDP-om koji je pristao na programsku suradnju, a ja sam siguran da ćemo s njima uspješno voditi Gradsko vijeće i da ćemo raditi na dobrobit grada," izjavio je gradonačelnik Ivica Puljak, dodavši kako je siguran da će to biti uspješna koalicija. Ta suradnja dobar je temelj, kaže, da se u programsku suradnju uključe i druge stranke ako su prijedlozi na dobrobit građana Splita.

Blaženko Boban Pljušte ostavke u splitskom HDZ-u, župana optimizam ne napušta: ''Izaći ćemo jači iz ovoga''

Puljak je rekao i da Most nije prihvatio programsku suradnju sa strankom Centar te neće biti dio većine u Gradskom vijeću.

"Most nije prihvatio našu ponudu da ima potpredsjednika Gradskog vijeća i da koordiniraju projekte koji su njima važni. Žao nam je zbog toga ali to je njihova odluka", kazao je Puljak. Mostov vijećnik Josip Markotić kazao je pak kako između Mosta i gradonačelnika Puljka nije bilo ozbiljnih razgovora o suradnji.

Vijećnici SDP-a Damir Barbir i Davor Matijević, rekli su da su prihvatili programsku suradnju Centrom jer žele pridonijeti da se u Splitu napraviti nešto dobro.

"SDP će biti čimbenik stabilnosti a za stabilnost su najvažniji programi - manje je važno kako će se suradnja zvati," rekao je Barbir tumačeći izraz "programska suradnja".

Matijević smatra da treba zaboraviti ranija nesuglasja između SDP i Centra a novi mandat novom šansom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju