Obavijesti Video Pretražite Navigacija
većina bez mosta

Željko Domazet novi predsjednik Gradskog vijeća Splita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Domazet (Centar) izabran je za predsjednika Gradskog vijeća Splita na konstituirajućoj sjednici u petak, a većinu u Gradskom vijeću od ukupno 31 vijećnika činit će 15 vijećnika stranke Centar i dva vijećnika SDP-a, izvijestio je splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Za Željka Domazeta je glasovalo 25 vijećnika, četiri vijećnika su bila suzdržana, a dva protiv.

Za dopredsjednika Gradskog vijeća iz vijećničke manjine jednoglasno je izabran nestranački kandidat s liste HDZ-a i HSS-a Zoran Đogaš, koji je bo i kandidat za splitskog gradonačelnika.

Za dopredsjednika Gradskog vijeća iz vijećničke većine izabran je Nenad Uvodić iz stranke Centar.

"Stranka Centar će tvoriti većinu sa SDP-om koji je pristao na programsku suradnju, a ja sam siguran da ćemo s njima uspješno voditi Gradsko vijeće i da ćemo raditi na dobrobit grada," izjavio je gradonačelnik Ivica Puljak, dodavši kako je siguran da će to biti uspješna koalicija. Ta suradnja dobar je temelj, kaže, da se u programsku suradnju uključe i druge stranke ako su prijedlozi na dobrobit građana Splita.

Pročitajte i ovo Blaženko Boban NAKON IZBORNOG PORAZA Pljušte ostavke u splitskom HDZ-u, župana optimizam ne napušta: ''Izaći ćemo jači iz ovoga''

Puljak je rekao i da Most nije prihvatio programsku suradnju sa strankom Centar te neće biti dio većine u Gradskom vijeću.

"Most nije prihvatio našu ponudu da ima potpredsjednika Gradskog vijeća i da koordiniraju projekte koji su njima važni. Žao nam je zbog toga ali to je njihova odluka", kazao je Puljak. Mostov vijećnik Josip Markotić kazao je pak kako između Mosta i gradonačelnika Puljka nije bilo ozbiljnih razgovora o suradnji.

Vijećnici SDP-a Damir Barbir i Davor Matijević, rekli su da su prihvatili programsku suradnju Centrom jer žele pridonijeti da se u Splitu napraviti nešto dobro.

"SDP će biti čimbenik stabilnosti a za stabilnost su najvažniji programi - manje je važno kako će se suradnja zvati," rekao je Barbir tumačeći izraz "programska suradnja".

Matijević smatra da treba zaboraviti ranija nesuglasja između SDP i Centra a novi mandat novom šansom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene