Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ergeli 61 grlo

Konji u Lipiku kondicijski i reprodukcijski izgledaju dobro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgladnjeli i u strašno lošem stanju na današnji dan prije dvije godine hrvatski su lipicanci vraćeni iz Srbije u Lipik.

No, nedugo nakon povratka ergelu je pogodio virus uslijed čega je uginulo 20-ak grla. Danas konji u Lipiku kondicijski i reprodukcijski izgledaju dobro. U ergeli je trenutačno 61 grlo, od čega čak 32 kobile. Unatoč jakom vjetru koji je nosio sve pred sobom održana je smotra na kojoj je Državna ergela s ponosom pokazala svoja najbolja grla.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osuda vladina prijedloga Koordinacija seljačkih udruga protiv pripajanja đakovačke ergele Lipiku Slika nije dostupna Pripajanje ergele Lipiku Ravnatelj đakovačke ergele: Vlada vodi brigu

>> Lipicanci uginuli jer nisu cijepljeni, krivca nema

'Kobile su cijepljene na sve moguće bolesti od kojih se može zaštititi. Mislim da nema stada u RH koje je zaštićeno od tih bolesti kao što je stado ergele Lipik', rekao je Mato Čačić, Državna ergela Lipik.

'Kondicijski i reprodukcijski je dobro. Ali treba tek čekati budućnost i rezultate iz razloga što ima veći broj kobila za koje nemamo nikakve reprodukcijske podatke', kaže Čačić. Za vrhunske rezultate treba novca. Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič došla je u Lipik praznih ruku, ali recesija neće spriječiti grad Lipik da osnuje Hrvatsku konjičku akademiju. Iz recesije Lipik je izašao prije dvije godine kada su konji vraćeni kući.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene