Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petodnevna konferencija

Vrhunski znanstvenici okupili se u Splitu, pa otkrili čemu se mogu nadati oboljeli od karcinoma: "Ovo je dug proces"

Aktualno Galerija Konferencija o liječenju raka u Splitu, ilustracija - 1 Konferencija o liječenju raka u Splitu, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Konferencija o liječenju raka u Splitu, ilustracija - 2 Konferencija o liječenju raka u Splitu, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Konferencija o liječenju raka u Splitu, ilustracija - 3 Konferencija o liječenju raka u Splitu, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Konferencija o liječenju raka u Splitu, ilustracija - 4 Konferencija o liječenju raka u Splitu, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Igor Štagljar, znanstvenik Galerija 1/5 >>
Petodnevna konferencija o karcinomu u Split je privukla vrhunac znanosti toga područja. Govori se o tomu što je novo te čemu se mogu nadati oboljeli od raka.

U Splitu u MedILS-u održava se petodnevna konferencija na kojoj će sudjelovati vrhunski znanstvenici iz sfere liječenja karcinoma.

Na konferenciji sudjeluje i Tony Hunter, izumitelj prvog pametnog lijeka za liječenje tumora, znanstvenici iz tvornice koja koristi računalne simulacije u stvaranju novih lijekova protiv karcinoma.

"Ovdje smo doveli creme de la creme svjetske znanosti u području istraživanja raka, iz farma industrije, iz akademskih institucija iz 12 zemalja", naglasio je znanstvenik Igor Štagljar.

"Nadamo se da bi ono što sada radimo u sljedećih 20 godina mogla postati nova terapija za rak, ali ovo je dug proces. Laboratorijsko otkriće može potrajati 10, 15 ili 20 godina da bi postala terapija koja je odobrena", istaknuo je znanstvenik Hunter.

"Split je već sad, mislim, profiliran kao grad u kojem su svi dobrodošli, pogotovo vrhunski znanstvenici da bi dijelili svoje znanje, privlačili mlade ljude", rekao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene