Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čokolada ili kava nije iste kvalitete u svim zemljama članicama Europske unije. Ali je ista reklama ili približno ista cijena. Jasno je da su neki zakinuti, a sva istraživanja govore kako su u pitanju države tzv. Nove Europe gdje spada i Hrvatska ili članice koje su nedavno ušle u Uniju. Stoga europarlamentarci i komisija zajedno kreću u akciju - isti proizvod, ista kvaliteta za sve u Uniji.


Brojni građani primjećuju veliku razliku u kvaliteti proizvoda, bez obzira na isti naziv i istog proizvođača.

Vezani članci Mario Draghi, talijanski premijer Italija je odlučna: "Trebamo pod hitno započeti pristupne pregovore" Videozid: Milav Bago i energetika - 3 Što ako Rusi u potpunosti "zatvore pipu"? Energetska ovisnost bi mogla koštati Europsku uniju...

I U Europskoj Uniji svjesni su problema. Brojna istraživanja potvrđuju da je razlika prisutna.

Dobra vijest za sve koji plaćaju karticama

'Oko 50 % prema većini tih istraživanja je iste kvalitete a drugih 50% nažalost ne, dakle postoji razlika između zemalja s bogatijim i siromašnijim stanovništvom', kaže Biljana Borzan, SDP-ova europarlamentarka i zamjenska članica u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu u Europskom parlamentu.

Građani smatraju da je to nedopustivo.

Zato će Europska Komisija i Europski parlament tome stati na kraj. Sustavno rade na osiguranju iste kvalitete proizvoda i informacija svakom kupcu, na razini cijele EU. U tom smjeru mijenjat će se i zakoni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju