Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Interventni helidrom na otoku Visu gradit će se na lokaciji Dragomi Komik u gradu Komiži, odlučili su danas predstavnici Vlade i lokalne samouprave na sastanku u Zagrebu.


S obzirom da je za tu lokaciju izrađena projektno-tehnička
dokumentacija, lokacijska te građevinska dozvola, zaključeno je kako je uskoro moguće započeti s izgradnjom interventnog helidroma.

Vezani članci Potres u Jadranu Novi potresi u Jadranu, najjači 4,2 po Richteru: Opet se treslo kod Visa, podrhtavanja su se osjetila i u Splitu Ivan Penava Ivan Penava o stanu kojeg su dobili njegovi roditelji: "To je medijski linč. Imali su stanarsko pravo"

Uz tu lokaciju sagledana je i potreba izgradnje helidroma na drugom mjestu u gradu Visu i to na predjelu Brig Stonca - Šupurina.

Tijekom rasprave predloženo je predstavnicima grada Visa da provedu postupak kojim se omogućava izgradnja interventnog heliodroma na lokaciji Brig Stonca - Šupurina jer se nalazi na samom ulazu u višku luku. Procjenjuje se kako će ishođenje potrebnih dozvola potrajati najmanje tri godine.

Na kraju sastanka je još jednom naglašeno kako je izgradnja helidroma na otoku Visu od izuzetne važnost s obzirom da se na taj način stanovnicima otoka Visa osigurava mogućnost hitnog helikopterskog prijevoza bolesnika i unesrećenika.

Sastanku su nazočili pomoćnik ministra za zračni promet Damir Vince i pomoćnik ministra za otoke Josip Borić, te predstavnici Ministarstva obrane, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević i povjerenik Vlade za grad Vis Dalibor Damjanović.