Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Konačna odluka o gradnji helidroma na Visu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Interventni helidrom na otoku Visu gradit će se na lokaciji Dragomi Komik u gradu Komiži, odlučili su danas predstavnici Vlade i lokalne samouprave na sastanku u Zagrebu.

S obzirom da je za tu lokaciju izrađena projektno-tehnička
dokumentacija, lokacijska te građevinska dozvola, zaključeno je kako je uskoro moguće započeti s izgradnjom interventnog helidroma.

Pročitajte i ovo Mađari vade periske na Visu KAZNE I DO 200.000 KUNA Nevjerojatan postupak Mađara, na Viru izvadili perisku: "Rekao sam im da ne smiju, ne trzaju!" Slika nije dostupna Konačna odluka o Kosovu sredinom siječnja

Uz tu lokaciju sagledana je i potreba izgradnje helidroma na drugom mjestu u gradu Visu i to na predjelu Brig Stonca - Šupurina.

Tijekom rasprave predloženo je predstavnicima grada Visa da provedu postupak kojim se omogućava izgradnja interventnog heliodroma na lokaciji Brig Stonca - Šupurina jer se nalazi na samom ulazu u višku luku. Procjenjuje se kako će ishođenje potrebnih dozvola potrajati najmanje tri godine.

Na kraju sastanka je još jednom naglašeno kako je izgradnja helidroma na otoku Visu od izuzetne važnost s obzirom da se na taj način stanovnicima otoka Visa osigurava mogućnost hitnog helikopterskog prijevoza bolesnika i unesrećenika.

Sastanku su nazočili pomoćnik ministra za zračni promet Damir Vince i pomoćnik ministra za otoke Josip Borić, te predstavnici Ministarstva obrane, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević i povjerenik Vlade za grad Vis Dalibor Damjanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene