Nastup ministrice Gabrijele Žalac analizirali smo s komunikacijskom stručnjakinjom Nove TV Gabrijelom Kišiček.

Galerija


"Nastup ministrice prema medijima bio je vrlo emotivan i pokazuje da ona ovu situaciju duboko proživljava, no u njezinoj izjavi nedostaje sabranosti. Bez obzira na snagu šoka i težinu situacije s kojom se nosi njoj nedostaje sabranosti, što govori da joj nedostaje sigurnosti, odlučnosti i nedostaje joj razumskog pristupa rješavanju cijelog problema", smatra Kišiček.

Vezani članci Premijer Plenković predstavio nove ministre povodom rekonstrukcije vlade (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) Najteži dan premijerske karijere Andreja Plenkovića: ''Postao je stručnjak za umanjivanje i zamagljivanje problema'' Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Kujundžić pred Vladom potpuno izgubio živce, izvrijeđao novinare. Žalac nije htjela odgovarati na pitanja

Dodaje i da takav nastup govori da komunikacijski nije dorasla teškim situacijama.

Medijima, se kaže Kišiček, ministrica trebala ranije obratiti.

"Lako je ljudima komunicirati kada su stvari dobre. U ovim teškim situacijama, valja se suočiti s problemom, valja se suočiti s time da imate u sebi snage i odlučnosti da svaki problem rješite. Komunikacijski gledano, ministrica Žalac sa ovom se situacijom nosi loše i vrlo teško. Činjenica da nije davala izjave, i da u ovom trenutku kad ih je dala je bila prilično nepribrana, govori da komunikacijski gledano tome nije dorasla ", kaže stručnjakinja Kišiček. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr