Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Đapić kritizira:

'Komunalni doprinos od jedne kune politički trik'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni kandidat za osječkoga gradonačelnika Anto Đapić izjavio je danas u Osijeku kako je jučerašnja odluka gradonačelnika Krešimira Bubala (HDSSB) o plaćanju komunalnog doprinosa pri legalizaciji građevinskih objekata, po cijeni od jedne kune po kubičnom metru za sve korisnike, najjeftiniji politički trik.

Na konferenciji za novinare Đapić je, na novinarski upit da komentira ovu odluku, kazao kako je Bubalo imao puno vremena za reagirati na tu osjetljivu temu, posebice na zahtjeve oporbe, koja je višekratno tražila sjednicu Gradskog vijeća na tu temu smanjivanja komunalnog doprinosa za 50 posto.

Ustvrdio je kako je gradonačelnik to izbjegavao, nazivajući to nepravednim, prema onima koji su legalno gradili i uredno podmirili svoje obaveze, da bi sada donio ovakvu odluku, iako je u poziciji da svoje obećanje ne može realizirati.

>>Nezavisni Đapić opalio po Bubalu: Devastirao je gradski promet!

Ocijenio je kako će nova većina u Gradskom vijeću, koja će se formirati nakon svibanjskih izbora, i u kojoj će, uvjeren je, participirati njegova lista, donijeti odluke, koje idu na ruku velikom dijelu građana, a da Bubalo u tome odlučivanju neće imati nikakvog utjecaja.

Predstavljajući socijalni progam Nezavisne liste kandidatkinja za dogradonačelnicu Ivančica Jurčević-Agić kazala je kako će se ova lista zauzimati za novčanu potporu od 6.000 kuna za svako novorođeno dijete te trajnu pomoć od 500 kuna za obitelji s troje i više djece.

Dodala je kako će, ako dobiju povjerenje građana grad povećati fond za stipendiranje školovanja, maturantima plaćati polaganje vozačkoga ispita osnovati Agenciju za zbrinjavanje starih i nemoćnih te izgraditi novi objekt za njihov smještaj, od 120 mjesta.(Hina)
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ratno profiterstvo Osijek: Traže HITNO rasvjetljavanje kaznenih djela pretvorbe i privatizacije Slika nije dostupna Hrvati glasovali Osječani glasovali: Birališta zatvorena, napetost velika

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene