Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Komunalac optužen za spaljivanje glasačkih listića u Oriovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv voditelja komunalne službe općine Oriovac 57-godišnjeg P.H. podnesen je optužni prijedlog zbog uništenja izbornih isprava, odnosno jer je bez znanja općinskog načelnika i predsjednika tamošnjeg izbornog povjerenstva naložio da se

desetak dana nakon parlamentarnih izbora spale vreće s glasačkim listićima.

Pročitajte i ovo Kokain, ilustracija - 4 udaljen iz službe Policajac uzimao kokain za vrijeme službe: "Nanijeta je šteta svima koji profesionalno obavljaju posao" Slika nije dostupna oglasili se iz policije i tvrtke Drama u Slavoniji: Djelatnik Komunalca napao kolegicu? "Zaletio se bagerom na njezin kamion i počeo je gušiti"

Zbog paljenja listića u Oriovcu SDP je tražio da se na svih 11 biračkih mjesta u toj općini ponove izbori. Tvrdili su da se zbog spaljenih glasačkih listića nije mogla kontrolirati pravilnost izbora, no Ustavni sud je žalbu odbio kao neutemeljenu, prihvativši obrazloženje Državnog izbornog povjerenstva da u Oriovcu nisu pronađene nepravilnosti.

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu smatra, pak, kako je P.H. uništio izborne isprave te tako počinio kaznenog djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina.

Optužnim prijedlogom stavlja mu se na teret da je 4. prosinca bez odobrenja načelnika općine ili predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva komunalnom djelatniku I. K. naložio da spali vreće s glasačkim listićima koje mu je povjerio općinski načelnik. Komunalni djelatnik isti je dan to i učinio, ne znajući kako je riječ o izbornom materijalu, tvrde u tužiteljstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene