Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procesija i misno slavlje

Komemoracija na Bleiburgu bez pokroviteljstva Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu 67. obljetnice Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta održat će se prigodni program i slaviti Sveta misa na bleiburškom polju.

Događanje u Bleiburgu organizira udruga počasni bleiburški vod iz Klagenfurta i ravnateljstvo za hrvatsku inozemnu pastvu HBK-a i BK BIH-a. Svečani program počet će molitvom odrješenja kod Hrvatskoga groba na mjesnome groblju u Unterloibachu , odakle će precesija krenuti prema bleiburškome polje, a nakon pozdravnih govora predviđen je početak svečanog misnog slavlja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 80. obljetnica proboja antifašista Milorad Pupovac na Petrovoj Gori: "Zločinačke ideologije vrijedne su osude i prijezira" Slika nije dostupna POLOŽENI VIJENCI Na Mirogoju odana počast žrtvama blajburške tragedije, Jandroković: "Ne slavimo poraženu ideologiju, samo se sjećamo žrtve"

Na komemoraciji u Bleiburgu neće biti govora političara, odlučilo je Predsjedništvo Hrvatskog sabora.Za komemoraciju u Bleiburgu u proračunu je već u veljači osigurano 500.000 kuna. No Sabor je odlučio da više neće biti političkog pokroviteljstva, odnosno da saborski zastupnici ondje neće držati govore.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene