Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čičak ocijenio

'Komemoracija je iskorištena za politizaciju Jasenovca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak ocijenio je da je komemorativni skup u Jasenovcu prošle nedjelje iskorišten za politizaciju Jasenovca, te da zviždanje predsjednici Vlade predstavlja 'civilizacijski skandal' kojim je nanesena sramota Hrvatskoj.

'Možete li zamisliti da dođu delegacije u Auschwitz i da se predsjednici Vlade fućka', upitao je Čičak na današnjoj konferenciji za novinare HHO-a. Smatra da se radi o politizaciji Jasenovca, jer je većina nazočnih na komemoraciji napustila skup kada je počela molitva za žrtve. Čičak je najavio da će Spomen-područje Jasenovac u nedjelju obići izaslanstva HHO-a iz Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije, kojima će se na komemorativnom skupu obratiti predsjednik hrvatskog HHO-a Ivo Banac.

Pročitajte i ovo Jasenovac Policija ga presrela MUP o srpskom ministru koji je pokušao otići u Jasenovac: "Posjet nije mogao biti odobren" Spomen park Jasenovac Najavio prosvjednu notu Dačić: ''Srpski ministar je htio u Jasenovac. Hrvatska policija ga je zaustavila i okružila''

>> 'Nije bilo u redu ići u Bleiburg, a ne u Jasenovac'

Dio okupljenih na komemorativnom skupu prošle nedjelje u Jasenovcu dočekao je negodovanjem i zvižducima premijerku Jadranku Kosor kao i njezine suradnike, potpredsjednike Vlade Ivana Šukera i Darka Milinovića te Vladimira Šeksa. Govor bivšega predsjednika Stipe Mesića, kao i govor predsjednika Ive Josipovića, okupljeni su pozdravili burnim pljeskom. (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene