Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozači, oprez!

Stižu nam topliji dani: Ledena kiša još uvijek stvara probleme, ali temperature će uskoro narasti i na 10 °C

Ravna Gora (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr)
Ravna Gora (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr) Marko Balen/dnevnik.hr
Aktualno Galerija Ravna Gora (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr) Ravna Gora (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr) Foto: Marko Balen/dnevnik.hr Ravna Gora (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr) Ravna Gora (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr) Foto: Marko Balen/dnevnik.hr +0 Ravna Gora (Foto: Marko Balen/dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
I u novi tjedan ušli smo s mokrim, vlažnim i skliskim kolnicima. U Ravnoj Gori snijeg se topi, ali i pada ledena kiša. Ipak, uskoro nas očekuju topliji dani.

U Ravnoj Gori novi tjedan počeo je s temperaturama koje su u minusu, a osim toga pada i ledena kiša. Također, prometnice se proširuju, a snijeg se topi, javlja s terena reporter Nove TV Marko Balen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poteškoće u vožnji Vrijeme stvara probleme: Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena A1 kod Svetog Roka Ilustracija Oprezno na cestama Upaljeni meteoalarmi: Olujna bura, snijeg i poledica označili dolazak pravog zahladnjenja

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. U središnjoj Hrvatskoj pada slab snijeg. Mogući su odroni zemlje i kamenja te poledica. U Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost na autocestama: A1 između Zagreba i Karlovca te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Vrbovsko, izvijestio je na svojim stranicama HAK.

Zimski su uvjeti još na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj, uključujući dionicu stare ceste kroz Gorski kotar DC3 između Zdihova i Delnica (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama). U unutrašnjosti je moguća kiša koja se ledi na hladnoj podlozi, pa se vozače poziva na dodatan oprez.

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Pozivaju se vozači na pojačan oprez na staroj cesti kroz Gorski kotar (DC3) između Dedina i Delnica (predio Mali Budinjak), zbog stabla na kolniku, a vidljivost je smanjena zbog magle.

Oblačno i oborine

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak prognoziraju pretežno oblačno uz mjestimičnu oborinu, češću uz obalu.

Na Jadranu će padati kiša, može biti i lokalnih pljuskova s grmljavinom, a u gorskim područjima snijeg će stvarati novi snježni pokrivač. Osobito u Lici moguća je i kiša koja se smrzava na hladnoj podlozi.

Od sredine dana snijeg i kiša koja se smrzava proširit će se na veći dio unutrašnjosti, samo će na krajnjem istoku, osobito u Podunavlju, veći dio dana proći bez oborine. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla i rosulja.

Vjetar slab, u Slavoniji i Baranji do umjeren istočni, a na Jadranu i bura, podno Velebita s pokojim jakim udarom, poslijepodne u Dalmaciji jugo.

Najviša temperatura zraka između -1 i 4, na Jadranu od 9 do 15 stupnjeva Celzijevih.

Stižu topliji dani

Još u utorak, pa i u srijedu imat ćemo problema s kišom koja se smrzava na tlu, ali ipak nam stižu topliji dani. Neće biti baš sunčano, većinom kiša, ali najviša temperatura bit će i do 10 stupnjeva

Na Jadranu će također biti kišovito i oblačno, posebno u utorak kad su u Dalmaciji mogući i jači pljuskovi. Puhat će jako jugo koje će slabjeti u srijedu poslijepodne.

Ovaj tjedan svakako nam stižu topliji dani, no sve do utorka, ponegdje i srijede imat ćemo problema s kišom koja se ledi na tlu i poledicom, pa računajte s tim ako krećete na put. (Hina/Ma.B./S.Ve.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene