Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivirala članak 102. Ustava

Predsjednica zatražila izvanrednu sjednicu Vlade, a za huligane - zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar Kitarović predložila je hitno održavanje sjednice Vlade zbog navijačkih nereda na utakmici Hrvatska-Češka. Za huligane traži strože kazne i zatvor.

Predsjednica Grabar Kitarović predložila je da prva točka dnevnog reda Vlade, koja je podsjetimo samo tehnička, bude izvješće SOA-e i MUP-a o sigurnosnim saznanjima i poduzetim radnjama prije, za vrijeme i poslije utakmice.

Zatražila je i da se hitno izmjeni Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima te da se postrože sankcije za prekršaje propisane tim zakonom, kako je navedeno u priopćenju Ureda predsjednice, s posebim naglaskom na pooštravanje kazni zatvora koje hitno treba primijeniti.

'U svrhu osiguravanja sigurnosti gledatelja i sudionika sportskog natjecanja potrebno je žurno sankcionirati huliganizam, nedolično ponašanje, nerede, te nasilje, prije, za vrijeme i nakon sportskog natjecanja.

Radi sprečavanja neprimjerenih i nedoličnih pojava na sportskim natjecanjima i priredbama potrebno je žurno izmijeniti Zakon o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima („Narodne novine“, broj 117/03, 71/06, 43/09 i 34/11), postrožiti sankcije za prekršaje propisane tim Zakonom s posebnim naglaskom na pooštravanje kazni zatvora te ih hitno primijeniti', stoji u obrazloženju prijedloga predsjednice za održavanje sjednice Vlade Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za kraj I Predsjednica ima poruku za Vatrene Slika nije dostupna U Fan zoni na Trgu Predsjednica i Milan Bandić zajedno pratili utakmicu Hrvatska - Portugal

Predsjednica ima pravo temeljem članka 102. Ustava tražiti sazivanje sjednice Vlade kako bi se razmotrila važna pitanja. 

Podsjetimo, Grabar Kitarović je odmah jučer poručila huliganima na Facebooku: ' A vama neprijateljima Hrvatske, mrziteljima svoje reprezentacije i države (tzv. orjunašima) poručujem: odgovarat ćete i za ovo i za svastiku! Sram vas bilo!'
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene