Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odala počast

Kolinda Grabar Kitarović položila vijenac na Ovčari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović, koja se danas boravi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, posjetila je jutros spomen područje Ovčara kod Vukovara te položila vijenac i zapalila svijeću podno spomen obilježja kod masovne grobnice, iz koje je ekshumirano 200 branitelja i civila ubijenih nakon sloma obrane Vukovara 1991. godine.

"Vrlo mi je drago vidjeti hrvatske trobojnice ovdje, mislim da je isticanje nacionalnog indentiteta i pozitivnog domoljublja iznimno bitno za razvoj države jer domoljublje i vjera u sebe preduvjet je pozitivnog rada svakog čovjeka i napretka države", izjavila je kratko nakon polaganja vijenca na Ovčari Kolinda Grabar Kitarović.

Pročitajte i ovo Velepromet i Ovčara - 5 Stravična sjećanja Velepromet i Ovčara, zločini za koje nitko nije odgovarao: Potresna svjedočanstva preživjelih logoraša Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti"

Na pitanje novinara je li do sada već bila u Vukovaru i je li bila sudionica vukovarske Kolone sjećanja, kojom se svakog 18. studenoga odaje počast poginulima u obrani toga grada 1991. godine, kazala je kako je u Vukovaru već bila, ali ne i u koloni sjećanja i najavila da će ove godine i ona biti sudionikom vukovarske Kolone sjećanja.

Nakon odavanja počasti na Ovčari, Kolinda Grabar Kitarović pomolila se kod Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav zajedno sa sudionicima ovogodišnje memorijalne utrke, označivši početak utrke, koja se trči od Vukovara do Tovanrika u spomen na ubijenog katoličkog svećenika u Domovinskom ratu Ivana Burika.

Kolinda Grabar Kitarović tijekom dana će se družiti s građanima Vukovara na kavi u kavani "Navis", razgovarati s Vukovarcima u središtu grada, obići Udrugu "Sunčica" te boraviti u obližnjem Nuštru i Starim Mikanovcima na vinkovačkom području. Navečer će u Vukovaru biti nazočna klauzuri HDZ-a za Vukovarsko-srijemsku županiju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene