Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I političari pogođeni

I Kolinda Grabar-Kitarović oprostila se od legendarnog trenera: "Tata Ćiro! Ti si pronašao mir, ali ostala je praznina"

Kolinda Grabar-Kitarović oprostila se o Ćire
Kolinda Grabar-Kitarović oprostila se o Ćire Foto: Instragram, Kolinda Grabar-Kitarović
Izraze sućuti obitelji i prijateljima preminulog Miroslava Ćire Blaževića šalju političari, a dirljive riječi posvetila mu je i bivša predsjednica.

Hrvatska se oprašta od legendarnog Ćire Blaževića koji je nakon teške bolesti preminuo u 88. godini života

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CIJEPI SE, MISLI NA DRUGE U veliku kampanju uključio se i Ćiro: "Cijepite se, prestanite biti budale, budite pametni! I radi vas i radi svih onih koje volite" Slika nije dostupna "dijete, tebi ću reći..." EKSKLUZIVNO Ćiro Blažević otkrio što stoji iza priče da se cijepio u Srbiji: "Kunem se mrtvom majkom Katom da ti ne lažem"

Utučeni su navijači, njegovi kolege, i Hajduk i Dinamo posvetili su mu objave, a od njega se na Instagramu oprostila i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"Ti si pronašao svoj mir, a za tobom je ostala praznina... Neka te čuvaju anđeli, 'tata Ćiro'! Od tebe sam učila upornost, vjeru u svoje i vječni optimizam. Iskrena sućut obitelji i prijateljima", napisala Grabar-Kitarović pokraj fotografije na kojoj su ona, Ćiro i Domagoj Vida

Kolinda Grabar-Kitarović oprostila se o Ćire Kolinda Grabar-Kitarović oprostila se od Ćire Foto: Instragram, Kolinda Grabar-Kitarović

Andrej Plenković također je izrazio sućut. 

"Napustio nas je Miroslav Blažević. Legendarni Ćiro, osvajač svjetske bronce iz 1998., zauvijek će biti upisan u povijesti hrvatskog naroda i sporta. Njegovo znanje, postignuća i čovjekoljublje ostaju trajna inspiracija budućim generacijama. Iskrena sućut obitelji", napisao je Plenković na svom Twitteru.

Izraze sućuti uputio je i ministar obrane Mario Banožić.

"U ime Ministarstva obrane i Hrvatske vojske osobno, primite najdublje izraze sućuti povodom smrti našeg voljenog Miroslava Ćire Blaževića. Treneru, hvala Vam na svakoj riječi podrške koju ste mi uputili, hvala što ste toliko voljeli Hrvatsku vojsku, hrvatske branitelje i Domovinu. Hvala Vam na primjeru kako se bori za ono u što vjeruješ, hvala na školi skromnosti i srčanosti. Počivao u miru i neka mu je laka hrvatska zemlja koju je toliko volio", napisao je.

Jandroković: "Otišao je trener svih trenera"

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Blažević. Kaže kako je s velikom tugom i žaljenjem primio vijest.

"U ime Hrvatskoga sabora i osobno, s dubokim suosjećanjem izražavam Vam iskrenu sućut", napisao je i dodao kako je otišao 'trener svih trenera' čovjek iznimnog duha i neumorne energije.

"Osebujan, studiozan i stručan, tijekom više od pola stoljeća trenerske karijere u igračima znao je buditi vjeru u vlastite sposobnosti i kvalitete, i kada su oni u to sumnjali.

Iz Ćire Blaževića je uvijek vidno isijavala iznimna ljubav prema životu. U posljednje vrijeme neumorno se borio s teškom bolešću, ne gubeći vedrinu duha, niti iznimnu ljudsku pristupačnost i šarm – svoje zaštitne znakove", dodao je.

Jandroković kaže kako je Ćiro ostavio dubok trag u brojnim sredinama u kojima je radio, no u kolektivnom sjećanju hrvatskih navijača posebno mjesto uvijek će imati 1998. godina.

"Kada nas je po prvi puta izveo na svjetsku nogometnu pozornicu, a igrače, mimo svih očekivanja, poveo do prvog nogometnog odličja, legendarne bronce zlatnoga sjaja.

Ono što za kolektivno sjećanje hrvatskih navijača predstavlja bronca i kapa ranjenog francuskog policajca na Ćirinoj glavi 1998. godine, za poklonike zagrebačkog Dinama bio je i ostaje Ćirin bijeli šal i legendarni pohod 1982. godine. Tim se povijesnim mjestima s Ćirinim iznimnim autorskim potpisom kao navijači uvijek rado vraćamo", kaže Jandroković.

"Isto tako, trajno smo mu zahvalni i za predano zagovaranje sportske kulture i društvene tolerancije. Danas nas je napustio veliki čovjek. Dragi Ćiro, počivao u miru, neka ti je laka hrvatska zemlja koju si toliko volio. Poštovana obitelji, moje misli su uz Vas u ovom tužnom trenutku. Još jednom primite najiskreniju sućut", napisao je.

Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta navela je: "Napustio nas je trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević. Tvoji uspjesi i postignuća obilježili su hrvatski sport".
 

Tomislav Tomašević: "Zadužio je naš sport"

"Potresen sam smrću Ćire Blaževića, legende koju sam osobno poznavao. Izražavam sućut njegovoj obitelji. Zadužio je cijeli naš sport, dao nemjerljiv doprinos uspjesima Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije, i utro put sljedećim generacijama čijim uspjesima svjedočimo i danas", napisao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene