Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi dan mandata

Kolinda napravila prvi državnički potez prema Milanoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poziv je premijeru Zoranu Milanoviću uputila telefonskim putem.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je, odmah po stupanju na dužnost, nazvala telefonom premijera Zorana Milanovića te ga pozvala na razgovor u Ured predsjednice, izrazivši želju za suradnjom na dobrobit države i najavivši mu da će predložiti sazivanje sjednice Vlade, potvrđeno je iz njezina Ureda.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću?

Bio je to prvi državnički potez hrvatske predsjednice, koja je u telefonskom razgovoru s premijerom iskazala spremnost na suradnju na dobrobit države, pozvavši Milanovića na Pantovčak 'na kavu i razgovor'.

Predsjednica odabrala stol Franje Tuđmana, a popodne će u posjet braniteljima u Savskoj

Grabar-Kitarović najavila je Milanoviću i da će predložiti održavanje Vladine sjednice na temu gospodarskog i socijalnog stanja u državi, temeljem 102. članka Ustava. Taj članak govori da predsjednik Republike može predložiti Vladi održavanje sjednice i razmatranje određenih pitanja, pri čemu predsjednik može biti nazočan sjednici i sudjelovati u raspravi.

Predsjednica je također razgovarala s predsjednikom Hrvatskoga sabora Josipom Lekom, predsjednicom Ustavnoga suda Jasnom Omejec, predsjednikom Vrhovnoga suda Brankom Hrvatinom, predsjednikom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonkom Kusićem, te kardinalom Josipom Bozanićem.

Tijekom prijepodneva Ured predsjednice blagoslovio je fra Jozo Zovko. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene