Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konvencija o pravima djeteta

Grabar-Kitarović: "Mislim da moramo napustiti ono razmišljanje - nek se dijete što dulje igra"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O pravima djece u Hrvatskoj razgovaralo se na konferenciji uoči 30. godišnjice Konvencije o pravima djeteta.

Hrvatska je konvenciju ratificirala 1991. godine. U tom su razdoblju, istaknuli su govornici, napravljeni brojni dobri koraci, no još je puno posla pred nama kako bi se osiguralo poštivanje prava djece, ali i njihova zaštita.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti" Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Tko je sabotira i protiv nje lobira... Što je presudilo da Grabar-Kitarović izgubi izbore? Eksplozivne optužbe o Rusima nije pojasnila, a Dnevnik Nove TV pitao je SOA-u što zna o tome

Predsjednica Kolinda-Grabar Kitarović poseban je naglasak stavila upravo na važnost obrazovanja, kako djece, tako i odraslih. "Mislim da moramo napustiti ono razmišljanje 'nek se dijete što dulje igra' i raditi na obrazovanju od što je moguće ranije dobi", smatra Grabar-Kitarović.

"Ponekad se čak i u institucijama briga o djeci svodi na to da djeca prežive, da budu sigurna, a zapravo se ne koristi ono produktivno vrijeme za učenje, rad, kako akademski tako i socijalni, društveno ponašanje jednih prema drugima", dodala je Grabar-Kitarović.

Na pitanje smatra li da je štrak prosvjetara narušavanje prava djece, ministrica demografije, obitelji i socijalne politike Vesna Bedeković je odgovorila: "Uvijek treba voditi računa najprije o djeci. Ne postoji ni jedno drugo pravo koje može biti iznad prava djeteta. I u tom smislu je potrebno i razmišljati".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene