Društvenim mrežama kruži video na kojem predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović čita ulomak iz dječje knjige Pipi Duga Čarapa švedske spisateljice Astrid Lindgren. Osim nje, Pipi Dugu Čarapu čitao je i - Miroslav Škoro.

Galerija


U travnju ove godine nastao je video u kojem predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u svom uredu na Pantovčaku čita Pipi Dugu Čarapu.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Bivša predsjednica snimljena nakon dugo vremena, nije se puno promijenila od kraja mandata, a i frizura je ostala ista Novi gradonačelnici u četiri velika grada Četiri velika grada dobila nove šefove, pogledajte prve reakcije u izbornoj noći

Na samom početku tog videa Predsjednica kaže da se s veseljem odazvala molbi Martine Mihalić, nastavnice hrvatskog jezika koja predaje u Švedskoj, da pročita ulomak iz knjige Pipi Duga Čarapa koja je, kaže predsjednica, ''godinama dio djetinjstva djece diljem svijeta koja uživaju u opisima veselih avantura te neobične djevojčice''.

Predsjednica zatim nastavlja s usporedbom Astrid Lindgren, autorice Pipi Duge Čarape, i Ivane Brlić Mažuranić čije djelo Čudnovate zgode šegrta Hlapića čije priče, kaže, često čita s učenicima osnovnih škola. Pozvala je djecu da s roditeljima čitaju knjige Ivane Brlić Mažuranih, ali i drugih autora, i to na glas kako bi ''slušali naše lijepe hrvatske riječi i prepoznali bogatstvo hrvatskog jezika''. 

Kako izgleda kada Predsjednica izražajno čita dječju knjigu, pogledajte u videu ispod.

 

Predsjednica nije jedina koja je rado odgovorila na molbu Martine Mihalić, već je to učinio i – Miroslav Škoro. On je, dok je čitao Pipi Dugu Čarapu, u krilu čak držao i psa.