Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zaklada fulbright

Kolinda Grabar Kitarović dobiva nagradu za životno djelo: "Ona utjelovljuje najbolje od vodstva"

Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dobit će nagradu za životno djelo američke neprofitne organizacije The Fulbright Association.

"Zaklada Fulbright želi odati počast alumni Kolindi Grabar Kitarović, predsjednici Hrvatske, za njezin izvanredan doprinos kao vođe, diplomata i javnog službenika. Predsjednica Grabar Kitarović utjelovljuje najbolje od vodstva u vremenima nepopustljive globalne krize i izazova", priopćili su iz Zaklade Fulbright, čiji je predsjednica član, te dodali kako će dodjela nagrada biti 26. listopada ove godine u Arlingtonu u američkoj saveznoj državi Virginiji.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti" Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Tko je sabotira i protiv nje lobira... Što je presudilo da Grabar-Kitarović izgubi izbore? Eksplozivne optužbe o Rusima nije pojasnila, a Dnevnik Nove TV pitao je SOA-u što zna o tome

Osim nje, nagradu za životno djelo još će dobiti arhitekt James Polshek i novinarka Melissa Block.

Zaklada nagrađuje svoje članove koji su se istaknuli karijerom te doprinosom društvenom životu i kulturi te se trude proširiti granice ljudske mudrosti, empatije i percepcije. Nagrade se dodjeljuju ljudima čiji životi i karijere služe kao inspiracija, služe kao uzori, ilustriraju moć i vrijednosti Fulbright programa, piše u priopćenju.

Neprofitna zaklada Fulbright osnovana je 1977. Surađuje s partnerima u više od 160 zemalja i 70 sestrinskih alumni organizacija diljem svijeta.

Programom Fulbright provodi se vizionarski koncept senatora J. Williama Fulbrighta za promicanje međusobnog razumijevanja među državama kroz akademsku i kulturalnu razmjenu. Strane zemlje doprinose programu s preko 100 milijuna dolara godišnje.

Svake godine oko 8.000 ljudi iz akademske zajednice sudjeluje u programu razmjene, a kroz program je dosad prošlo oko 390.000 stipendista.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene