Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodeći po crnoj statistici

Koliko je Zagreb siguran grad?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sinoćnjeg krvavog obračuna u samom središtu Zagreba ime našeg glavnog grada ponovno je završilo u crnoj kronici. Koliko je Zagreb ustvari siguran grad?

Policijski očevid na mjestu ubojstva. Nakon svađe i tučnjave pijani muškarac ubio je poznanika. U samom središtu Zagreba i pred brojnim svjedocima.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

'Kad sam čuo šokirao sam se jer svaki dan tuda prolazim do faksa', kazao je jedan student.

>> Zagreb: Pijan nožem usmrtio poznanika u pothodniku kod Importanne centra

'Pazim kuda hodam, a ne idem daleko od stana svog jer se bojim za vlastiti život', kazao je jedan Zagrepčanin pod dojmom sinoćnjeg ubojstva.

Sve se odigralo na osvijetljenom mjestu pokrivenom nadzornim kamerama i uz prisutnost svjedoka, a nedaleko od Importanne centra koji ima i zaštitarsku službu.

'Policijski službenici ulažu velike napore da bi se razina sigurnosti u Gradu Zagrebu i na području PU zagrebačke digla na još veću razinu', kazao je Zlatko Ancić iz PUZ-a.

Prije nepuna dva tjedna pucnjevi su odjekivali zagrebačkom Avenijom Dubrava. Glavni grad vodeći je po crnoj statistici. U prošloj godini ubijeno je 13 osoba, uz 44 pokušaja ubojstva.

'To što se dogodilo u pothodniku u Importanne centru je nažalost, nešto što se u velikim gradovima događa. U Zagrebu rijetko, ali bilo bi bolje da se ne događa nikako', prokomentirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Posljednjih godina policija kaznena djela ubojstva rješava sa 100 postotnim uspjehom.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene