Kolakušić smatra da Zakon treba ukinuti, a davanje većih ovlasti sudu koje je najavio Milanović nazvao je kozmetičkim izmjenama koje neće pomoći.


Mislav Kolakušić, sudac Trgovačkog suda koji je podnio zahtjev za ocjenom Ustavnosti zakona o predstečajnim nagodbama, smatra kako taj zakon treba ukinuti.

Vezani članci Stjepan Čuraj, HNS Čuraj nakon sastanka vladajuće koalicije potvrdio podršku Vladinu paketu mjera pomoći te dodao: "Nije bilo što za pitati o Ini" Marko Primorac, Ante Biluš Šef Ureda za pranje novca otkrio nove detalje krađe u Ini: ''Ovo je najveća zapljena novca u našoj povijesti''

Davanje većih ovlasti sudu, kako je najavio premijer Milanović, Kolakušić naziva kozmetičkim izmjenama koje ne mogu pomoći.

'Pljačka stoljeća je 45 milijardi neplaćenih računa, što smo zatekli 2012. godine'

U Ministarstvu financija još su prošloga tjedna rekli kako je taj zakon donio rezultate i to u smanjenju nelikvidnosti i očuvanju radnih mjesta.

'Predstečajna nagodba je potencijalno leglo korupcije'

'Smanjenje nelikvidnosti se odnosi na otpis. Mogli su isto tako jednim zakonom koji bi donijeli u roku jednog dana otpisati svih 50 milijardi, nisu morali provoditi ovako skupe i dugotrajne postupke i mučiti vjerovnike da bi na kraju ponovno otpisali 11 milijardi. Što se tiče radnih mjesta, čini mi se da se ovdje zbrajaju golovi koji su dani s jedne strane, pobijedili smo 1:0, a primili smo tri gola i njih ne računamo. Izgubili smo 35 tisuća radnih mjesta, volio bih vidjeti koliko je tih radnih mjesta kod vjerovnika, objasnio je sudac Kolakušić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju