Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U blizini obale Rta Kamenjak viđena je sredozemna medvjedica.


Ovom 'morskom čoviku', kako je nazivaju, pogoduje naša obala i raznolikost morskog tla, kažu stručnjaci. U cijelom Sredozemnom moru živi tek nekoliko stotina jedinki, dok ih je u Jadranu svega 20-ak. Zakonom su strogo zaštićena vrsta, a kazne za njihovo uznemiravanje mogu dosegnuti i 100.000 kuna.

Vezani članci Pulski SDP prijavio Borisa Miletića USKOK-u Pulski SDP prijavio Borisa Miletića USKOK-u, on im uzvratio: "Podsjećam ih da su dio vladajuće koalicije te da se počnu baviti konkretnim projektima…" Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Predsjednica sindikata o situaciji na pulskom aerodromu: "Ne može direktorica primati 24.000 kuna, a s druge strane radnicima smanjiti plaću"

>> Spektakularno: Prve podvodne snimke sredozemne medvjedice!

'Upravo na Kamenjaku najfrekventnija su njezina pojavljivanja i zašto se to tu događa, to je još uvijek nepoznato. Interesantno je ne samo da ona ovdje boravi u moru, nego dolazi i na sam žal gdje se odmara i na osnovu indicija koje tu skupljamo dobit ćemo u suradnji s drugim znanstvenim institucijama vrijedne podatke', rekao je biolog Neven Iveša.