Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posada spašena

FOTO: Vatru na gliseru gasili nekoliko sati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski vatrogasci su u 14.36 sati zaprimili dojavu da se kod otoka Premude zapalio gliser.

Lokaliziran je požar koji je poslijepodne buknuo na talijanskom gliseru 'Selvaggia', dužine 12,9 metara, u uvali Krijal na otoku Premudi, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Otočić Galešnjak u Pašmanskom kanalu Katastrofa Otočić s razglednice na meti bespravne gradnje: Netko uz obalu Galešnjaka gradi pristanište Karinsko more Zaštita i turizam Najmanje more na svijetu: Građani i struka ne vide prepreke da Karinsko more oduzme titulu Mramornome

Gliser se zapalio na otvorenom moru, a na njemu su bila tri člana posade koji su zbrinuti kod lokalnog stanovništva, nakon što ih je isprva preuzela jahta koja se pronašla u blizini.

Na mjestu događaja našao se tada trajekt Bartol Kašić, koji je priskočio u pomoć gaseći požar. Posada trajekta osiguravala je mjesto događaja do dolaska pripadnika DVD-a Premuda, koji su na mjesto događaja stigli su privatnim brodom.

Oni su neko vrijeme gorući gliser držali privezan kako bi spriječili eventualno približavanje nekom drugom brodu ili obali. No za to je bila potrebna velika doza opreza kako ne bi došlo do eksplozije. Tako su dočekali pripadnike JVP iz Zadra.

O svemu je obavještena i Lučka kepetanija na otoku Silbi, od koje je također zatraženo da ukrca pripadnike DVD-a Silba s opremom i pošalje ih na mjesto događaja. Tamo su zbog manje udaljenosti stigli prije vatrogasaca iz Zadra, koji prema neslužbenim informacijama, jedini imaju pravu opremu za gašenje ovakve vrste požara.

'Nakon što su na mjesto događaja stigli pripadnici JVP Zadar, brod je odvučen do najbliže hridi, kako ne bi i dalje ugrožavao ostale sudionike u pomorskom prometu. Iako je brod gotovo u potpunosti izgorio i više mu nema spasa, vatra i dalje tinja, a pripadnici DVD-ova Premuda i Silba sada ga gase zajedno s vatrogascima iz Zadra. Najvažnije je spriječiti bilo kakvo eventualno istjecanje nafte, koje bi moglo izazvati zagađenje', izjavio je za Dnevnik.hr Željko Šoša županijski vatrogasni zapovjednik.

Prema najnovijim informacijama vatra je u potpunosti ugašena u 18.20, te ne postoji više nikakva opasnost od zagađenja okoliša.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene