Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijedi identifikacija

Kod Mirkovaca ekshumirani posmrtni ostaci dviju osoba: Pronađene žrtve iz Domovinskog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema preliminarnim nalazima, posmrtni ostaci pronađeni na području Mirkovaca potječu iz Domovinskoga rata.

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja u utorak su ekshumirani posmrtni ostaci dviju osoba pronađene na području Mirkovaca.

Prema preliminarnim nalazima, posmrtni ostaci potječu iz razdoblja Domovinskoga rata, a radi daljnje obrade i identifikacije bit će prevezeni u Nacionalnu memorijalnu bolnicu "Dr. Juraj Njavro" u Vukovaru.

"Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, nastavlja s istraživanjima na svim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukažu da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata", priopćeno je iz ministarstva.

Na području Vukovarsko-srijemske županije provode se sustavna istraživanja na području Petrovačkog atara, a predstoje i istraživanja na području Karlovačke te Požeško-slavonske županije.

Hrvatska još uvijek traga za 1821 osobom nestalom i smrtno stradalom u Domovinskom ratu, od kojih je 515 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni zločin u Trpinji Osuđen na 20 godina: Mučili civile, tjerali ih da pjevaju četničke pjesme i pasu travu pa ih strijeljali Slika nije dostupna traga se za još 1872 osobe Pronađeni posmrtni ostaci još jedne osobe na pravoslavnom groblju u Negoslavcima

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene