Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požari kod Šibenika

Šibenik: Požar nakratko zaprijetio mjestu Danilo Kraljice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 8:30 ujutro planuo je požar na području Danilo Kraljice u okolici Šibenika, a u poslijepodnevnim satima je nakratko zaprijetio kućama.

Vatrogasci su uspjeli požar preusmjeriti prema nenaseljenom području, doznaje se od vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije Darka Dukića.

Pročitajte i ovo U marini Medulin požar je zahvatio velik broj brodova - 4 Ogromna šteta FOTO/VIDEO Požar u marini u Medulinu: Izgorjele 22 brodice - "Probudila me eksplozija" Požar u trgovačkom centru u Varšavi Više od 200 vatrogasaca na terenu VIDEO Neviđeni požar uništio jedan od najvećih trgovačkih centara

Po njegovim riječima vatra je u jednom trenutku došla do nekih objekata, no vatrogasci su uspjeli spriječiti da zahvati kuće. 'Požar se i dalje širi, a linija požara duga je između četiri i pet kilometara', dodao je Dukić.

Gori trava i nisko raslinje te dio šume na površini od oko 120 hektara, a u  gašenju sudjeluju županijske vatrogasne snage i pripadnici Državnih intervencijskih postrojbi Šibenik i Zadar s ukupno 113 vatrogasaca i 35 vatrogasnih vozila.

Iz zraka požar gase 3 kanadera i 2 AirTractora. Gašenje je u tijeku.

U mjestu Čvrljci u šibenskom zaleđu, koje broji tek 30-ak stanovnika, prizor s požarišta zaista je strašan. Izgorjele su dvije manje kamene kuće, koje srećom, nisu nastanjene.

U Čvrljcima je danas vladala prava panika. Zbog opasnosti od vatre, staro stanovništvo je prebačeno u susjedno mjesto, a bilo je i onih hrabrih koji su ostali pomagati vatrogascima u obrani kuća.

'U dogovoru vatrogasaca i stanovništva stare, bolesne i nemoćne osobe smo izvukli', kazao je Darko Dukić.

Požar još uvijek nije lokaliziran. I dalje gori trava i nisko raslinje, a zapaljeni su i električni stupovi. Vatrogasci i dalje dežuraju na terenu.

U požaru otvorenog prostora koji je planuo rano poslijepodne na predjelu Marine Kremik kod Primoštena gori borova šuma, trava i nisko raslinje, izvijestio je DUSZ.

Na gašenju požara na predjelu Marine Kremik sudjeluju 42 vatrogasca i 12 vatrogasnih vozila, pripadnika županijskih vatrogasnih postrojbi i Državne intervencijske postrojbe Split. 

Iz zraka im pomažu dva kanadera i dva helikoptera sa sustavom za gašenje.

I tamo ekipe dalje ostaju na terenu. Nažalost, uvjeti za nastanak požara su gotovo idealni trava je suha, temperature se penju do 40 stupnjeva, a situaciju u velikoj mjeri pogoršava i vjetar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene