Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mještani prestravljeni

FOTO Strava kod Drniša: Otvorila se rupa duboka 100 metara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naselje Čupići kod Drniša ostalo je bez vode zbog zastrašujućeg ponora koji se stvorio nakon urušavanja zemlje u blizini napuštenog rudnika boksita. Rupa je duboka stotinjak metara, a široka od 50 do 70 metara.

Zbog obilnih kiša, urušila se zemlja i stvorio ogromni ponor u blizini bivšeg rudnika boksita kod Drniša, pa je naselje Čupići ostalo bez vode.

Pročitajte i ovo Ilustracija Horor u Dalmaciji "Treba li čekati da netko pogine?": Usred vožnje otvorila se rupa u autobusu, sve je snimljeno Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja

Ponor je dubok više od sto i širok od 50 do 70 metara. Urušavanjem zemlje i stvaranjem ponora oštećene su vodovodne cijevi.

>> Mještani u šoku: Ovca propala u rupu i nestala!

Komunalni redari Drniša, djelatnici drniškog Vodovoda i pripadnici drniških vatrogasaca izašli su na teren i prema informacijama iz gradske uprave, mještani Čupića vodu bi trebali dobiti najkasnije do kraja dana.

U okolici Drniša nalaze se stari napušteni rudnici boksita, a u posljednjih desetak godina vrlo su zanimljivi speleolozima. Za Prve šibenske speleološke škole 2003. topografski je snimljen rudnik boksita kod Trbounja, zaselak Čupići duljine 729 metara i dubine 90 metara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene