Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestao u moru

Kod Čiova nastavljena potraga za vozačem vodenog skutera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U potrazi za Gelom sudjeluju dva broda Lučke kapetanije, jedno policijsko plovilo, tri ronioca i nekoliko turista sa svojim plovilima.

I dalje traje potraga za Jakovom Gelom (41) iz Okruga Gornjeg na Čiovu, koji je stradao i nestao u moru u subotu navečer, u sudaru glisera i vodenog skutera kojim je upravljao kod naselja Arbanija, doznaje se danas od splitskog Lučkog kapetana Davora Vidana.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Slika nije dostupna Pomorska nesreća U sudaru glisera i jet-skija kod otoka Kornata teško ozlijeđen 40-godišnjak

U potrazi za Gelom sudjeluju dva broda Lučke kapetanije, jedno policijsko plovilo, tri ronioca i nekoliko turista koji su se svojim plovilima dragovoljno uključili u potragu.

'Iako uporno tragamo u akvatoriju Čiova do sada nemamo nikakvih rezultata. Potrage inače radimo tijekom dana, a današnju ćemo završiti tek dolaskom noći', rekao je kapetan Vidan.

Je li doživio nesreću: Policija traži 41-godišnjeg muškarca nestalog na moru

Jakov Gelo je stradao nakon što se u subotu oko 20,30 sati vodenim skuterom na oko 400 metara od plaže Krčica sudario s gliserom, na kojem je bilo pet državljana Rusije i tri Hrvata.

Pretpostavlja se kako je prilikom sudara ozlijeđen te je izgubivši svijest nakon pada u more potonuo. Morska struje je njegov vodeni skuter odnijela dalje na pučinu gdje je pronađen, no za 41-godišnjim vozačem se i dalje traga.

Potragu za Gelom je organizirala Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru, a u nju se odmah uključila Lučka kapetanija i Postaja pomorske policije.

Neslužbeno se doznaje kako je na gliseru bilo pet državljana Rusije, te jedan putnik iz Hrvatske i dva hrvatska člana posade, dok je Gelo na skuteru bio sam i vozio je iz smjera Arbanije prema Kaštelima.

Na gliseru su oštećenja na lijevoj, a na vodenom skuteru na desnoj strani. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene