Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pas ubio psa

Koban napad staforda: "Vlasnica je dotrčala već kad je u čeljustima imao glavu moje Fride"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brnjicu i povodac koji su obvezni za opasne pse, neki vlasnici ignoriraju, a posljedice mogu biti kobne. Pokazuje to i slučaj iz jedne zagrebačke četvrti u kojoj je američki stafordski terijer napao i ubio znatno manjeg psa.

Vlasnica psa napadača, kažu susjedi, šeće psa bez brnjice. A oni strahuju da bi mogao napasti i djecu. Kristina Cencelj hodala je sa svojim psom, a američki stafordski terijer joj je došao iza leđa i jednim potezom usmrtio Kristininog ljubimca, patuljastu španijelku Fridu

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima

"Taj staford nije imao niti vodilicu, niti brnjicu. Vlasnica je dotrčala već kada je staford u svojim čeljustima imao glavu moje Fride", priča Cencelj.

Ozljede su bile teške. "Taj pas je definitivno opasan. I po meni, ako je jednom napao drugog psa, vrlo vjerojatno će to i ponoviti", kaže veterinar Tomislav Šegota, dodajući da, nije isključeno da je taj pas opasan i za ljude, iako nije pokazivao agresiju prema njima. 

Danas pas, sutra bi moglo biti dijete, kažu uplašeni susjedi. "Vlasnici pasa mi sad svakodnevno prijavljuju kako ona vodi sad tog psa na uzici pričvršćenoj za pojas, kako se on kesi, reži i propinje na pse koje vidi na cesti i ona ga jedva obuzdava na toj uzici", kaže Cencelj.

Američki stafordski terijer spada u skupinu opasnih pasa. Prema propisima, takav pas pri svakom izlasku van mora imati brnjicu te biti na povodcu.

Izjavu smo tražili i od vlasnice psa, no nije nam je htjela dati. Prije ovog psa koji je ubio malenu Fridu, tvrdi Kristina, vlasnica je imala još jednog staforda koji je dva puta ozlijedio ljude. Prijavila ju je policiji i veterinarskoj inspekciji. Prijavila je i sklonište Dumovec iz kojeg je vlasnica udomila staforda.

"Mislim da je nemoguće da su oni mogli napraviti takav propust znajući da se nije mogla ta obitelj nositi s agresivnim psom prije toga da su ponovno dali na udomljenje takvog psa", kaže Kristina Cencelj.

U skloništu tvrde da je sve bilo po propisima. "Veterinarska inspekcija je dobila od nas sve ono što smo mi napravili. Zahvalili su nam i čak smo dobili od njih jedan e-mail u kojem su naše pravilno postupanje oni sami isto tako potvrdili", kaže Tatjana Zajec, voditeljica skloništa za nezbrinute životinje "Dumovec".

Pas je pregledan i nije bio bijesan. Kristina se nada da će se pas nakon prijave oduzeti vlasnici te da će joj se trajno zabraniti držanje pasa. Cijeli slučaj, kaže, ide na sud.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene