Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žestoke kritike šibenskih branitelja

Knjiga umirovljenog generala posvađala ratne kolege: ''Neka se on pomiri sa situacijom jer ga čekaju svjedoci''

Umjesto svečanog službenog predstavljanja knjige umirovljenog generala Rahima Ademija pod nazivom "Samo istina", žestoke kritike stižu od dijela šibenskih branitelja, ali i bivšeg načelnika glavnog stožera Mirka Šundova. Dnevnik Nove TV bio je na promociji knjige. Donosimo oko čega je nastala svađa.

Ratni dnevnik generala Rahima Ademija oblikovan je u knjigu pod nazivom "Samo istina". Napisao ju je jer se, kaže, s godinama povijest izvrtala.

''Nikad nije javnost saznala da Knin je oslobodila operativna grupa Sjever, a zapovjednik sam bio ja. Kako je vrijeme išlo, istina je postajala laž, a laž istina'', tvrdi Ademi.

Iako je, kaže, pisao samo ono što je vidio, radio i rezultate toga, ono što je napisao nije se svidjelo svim njegovim ratnim kolegama.

''Ovaj dio koji se odnosi na naše područje, posebno na dio Rujanskog rata, ima puno neistina i ne bi bilo dobro da to sutra bude temelj za našu povijest i povjesničare'', kaže ratni načelnik šibenske policije Nikola Vukošić.

Šundov tražio ispravak

Uzeo je, smatraju, sebi zasluge koje mu ne pripadaju. Zato će oni odgovoriti svojom istinom. Ademijevu stranu drži Ljubo Ćesić Rojs. ''Neka odrače ono što su oni oslobodili'', poručuje Ćesić Rojs.

Umirovljeni general zbora Mirko Šundov javno je tražio ispravak neistinitih, netočnih, klevetničkih i uvredljivih tvrdnji i navoda koji se, kako je rekao, o njemu navode na više stranica u knjizi.

''Da njegovu laž napišem kao istinu. To niti najluđi čovjek ne bi napravio. Neka se on pomiri sa situacijom jer ga čekaju svjedoci koje sam rekao'', poručuje Ademi.

Šeks: Istina je uvijek samo jedna

Predstavljanju knjige nazočili su brojni pripadnici vojnog, ali i političkog miljea. ''Istina je uvijek samo jedna, ali njen prikaz i njeno prisvajanje je uvijek različito'', govori Vladimir Šeks.

Na 500 stranica Ademi opisuje devet vojnih operacija koji su omogućile mir u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Svoje riječi potkrepljuje podacima o planovima, postrojbama i logistici i nada se da će njegova istina utjecati na modernu hrvatsku povijest.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene