Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvuči nestvarno, ali je moguće

Oni su hrvatski rekorderi, a rade gotovo danonoćno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rade gotovo danonoćno, ubrzanim tempom, kako bi što prije pomogli mnogima koji čekaju operaciju mrene. Zvuči nestvarno, ali i to je moguće i to u splitskom KBC-u.

Operacija mrene jedan je od najtraženijih zahvata u Hrvatskoj na koji trenutačno čeka oko 5000 pacijenata. A tim koji vam predstavlja Dnevnik Nove TV jedan je od državnih rekordera u smanjivanju lista čekanja.

U smanjivanju lista čekanja gotovo da nemaju konkurencije.
'Što reorganizacijom rada, što pojačanim svakodnevnim radom, što uvođenjem novih operatera, smanjili smo listu čekanja za nešto više od sto dana', pojašnjava dr. Kajo Bućan, voditelj Klinike za očne bolesti.

Na listi čekanja je trenutačno oko 1950 pacijenata. No, lista se sve više smanjuje.
'Stižemo angažmanom apsolutno svih djelatnika na odjelu i u ovom trenutku dok dajem izjavu iza mene stoji tim od 70 ljudi', pojašnjava Bućan.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje Ivan Šušnjara Prvi u svijetu Zakrpa na srcu: Dosad nezabilježenim zahvatom splitski liječnik spasio Ivana od sigurne smrti

Zdravstvo 'trpi' goleme gubitke zbog neodgovornih pacijenata

Na operaciju mrene ovdje se čeka oko osam mjeseci, a prošli mjesec oborili su i veliki bolnički uspjeh. Tim splitskog KBC-a jedan je od državnih rekordera kad je riječ o programu plus. Prošli mjesec na njihovom je odjelu obavljeno je više od 308 operacija mrene. I u svome poslu žele biti u europskom vrhu. Cilj im je smanjiti liste čekanja ispod šest mjeseci. Ovim iznimnim trudom - mogli bi i uspjeti.

A hoće li taj veliki trud biti i nagrađen?
'Još tražimo načina da ih dodatno stimuliramo za njihov izvršeni dodatni rad i naći ćemo načina kroz izmjene uredbe', kazao je Dragan Korolija Marinić, pomoćnik ministra zdravlja.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene