Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udari bure do 163 km/h

Klimatski šok u Dalmaciji: Temperature u 10 dana porasle čak 44°C

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veljača je u Dalmacija bila ekstremna, temperatura je porasla za vrtoglavih 44 °C u samo 10 dana, nakon čega je počela puhati bura brzine čak 163 km/h.

Iako je veći dio veljače Dalmacija provela pod snijegom i na temperaturama debelo ispod ništice, kako je mjesec odmicao kraju tako su se i temperature dizale. No, da Dalmatinci ne bi prerano pomislili kako im je stiglo proljeće, veljača ih je odlučila počastiti još jednim valom zahladnjenja.

Pročitajte i ovo Posljedice u Dalmaciji Zbraja se šteta Zbrajaju je štete nakon oborina u Dalmaciji: Više od sto intervencija odradili su vatrogasci Slika nije dostupna Više od 1300 poziva Diljem Dalmacije zbrajuju se štete od nevremena

Najveći problem ovih dana u Dalmaciji stvara orkanska bura koja lomi grane, ruši kamione, te je poremetila cestovni i morski promet. Najjači udari bure izmjereni su podno Biokova i to 163 km/h u Makarskoj, ali ostatak Dalmacije nije pošteđen, na šibenskom području puše i do 130 km/h, a na splitskom 120 km/h, piše Dalmacija News.

Zanimljivo je napomenuti kako je u Dalmaciji, prethodno ovoj orkanskoj buri, u 10 dana temperatura porasla za čak 44 °C. Naime, 14. veljače su u Zagori izmjerena -22 °C, a 24. veljače 22 °C.

Olakšanje će u Dalmaciji donijeti slabljenje bure zbog koje će se temperature krajem tjedna ponovno približili 20 °C.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene