Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivšem prijelaznom upravitelju UN-a u procesu mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja Jacquesu Paulu Kleinu danas je u vukovarskom Gradskom poglavarstvu svečano uručena Povelja počasnog građanina grada Vukovara.


Počasnim građaninom Gradsko je vijeće Jacquesa Paula Kleina proglasilo još za Dan grada 2003., no, kako do sada nije mogao doći u Vukovar, Povelja mu nije bila uručena.
Povelju su uručili predsjednik Gradskog vijeća Jure Bilušković i gradonačelnica Zdenka Buljan.

Vezani članci Gordan Jandroković Jandroković: "Djeca se moraju odgajati na istini. Teško je očekivati pomirenje bez istine i odgovornosti onih koji su zločin počinili" U Zagrebu zapaljene svijeće u znak sjećanja na Vukovar - 4 Godišnjica sloma herojskog otpora Vukovara: Danas se prisjećamo žrtve grada koji je sravljen sa zemljom

Gradonačelnica je zahvalila Jacquesu Paulu Kleinu na, kako je rekla, neizmjernu doprinosu mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja u hrvatski ustavnopravni poredak nakon agresije i okupacije tog područja 1991.

'Bio je to težak posao. Ali sada kad sam ovdje i vidim kolik je napredak učinjen, svjestan sam da se sve skupa isplatilo i da je sve što smo učinili bilo vrijedno sadašnjeg ishoda', poručio je pošto je primio priznanje Jacques Paul Klein.

Dodao je kako prošlost nije moguće promijeniti, ali se, kako je zaključio, uzajamnom snošljivošću i suradnjom može puno toga učiniti za bolju budućnost.

'Razumijem vaše frustracije kad je u pitanju gospodarski napredak, ali za sve je potrebno vrijeme. Nadam se vašoj brzoj integraciji u EU i NATO', poručio je Klein, dodavši kako će hrvatskoj Vladi sugerirati da više ulaže u Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju.

Jacques Paul Klein bit će sutra i jedan od sudionika na znanstveno-stručnom skupu 'Vukovar 1991. - 17 godina poslije' koji priređuje vukovarski Centar Instituta društvenih znanosti 'Ive Pilara', a posvećen je procesu mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju