Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vukovar dobio počasnog građanina

Kleinu uručeno priznanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšem prijelaznom upravitelju UN-a u procesu mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja Jacquesu Paulu Kleinu danas je u vukovarskom Gradskom poglavarstvu svečano uručena Povelja počasnog građanina grada Vukovara.

Počasnim građaninom Gradsko je vijeće Jacquesa Paula Kleina proglasilo još za Dan grada 2003., no, kako do sada nije mogao doći u Vukovar, Povelja mu nije bila uručena.
Povelju su uručili predsjednik Gradskog vijeća Jure Bilušković i gradonačelnica Zdenka Buljan.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Gradonačelnica je zahvalila Jacquesu Paulu Kleinu na, kako je rekla, neizmjernu doprinosu mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja u hrvatski ustavnopravni poredak nakon agresije i okupacije tog područja 1991.

'Bio je to težak posao. Ali sada kad sam ovdje i vidim kolik je napredak učinjen, svjestan sam da se sve skupa isplatilo i da je sve što smo učinili bilo vrijedno sadašnjeg ishoda', poručio je pošto je primio priznanje Jacques Paul Klein.

Dodao je kako prošlost nije moguće promijeniti, ali se, kako je zaključio, uzajamnom snošljivošću i suradnjom može puno toga učiniti za bolju budućnost.

'Razumijem vaše frustracije kad je u pitanju gospodarski napredak, ali za sve je potrebno vrijeme. Nadam se vašoj brzoj integraciji u EU i NATO', poručio je Klein, dodavši kako će hrvatskoj Vladi sugerirati da više ulaže u Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju.

Jacques Paul Klein bit će sutra i jedan od sudionika na znanstveno-stručnom skupu 'Vukovar 1991. - 17 godina poslije' koji priređuje vukovarski Centar Instituta društvenih znanosti 'Ive Pilara', a posvećen je procesu mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene