Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Klaunovi doktori, poznatiji kao Crveni nosevi nasmijavaju bolesnu djecu u 127 bolnica diljem Europe i na Novom Zelandu.


Sada su stigli i k nama i trenutačno uveseljavaju mališane na odjelu pedijatrije na Rebru, no planiraju osmijehe širiti u svim bolnicama gdje ima djece. U projekt su uključeni posebno educirani profesionalni glazbenici, glumci i drugi koji na jedan drugačiji način pomažu bolesnoj djeci da lakše prebrode razdoblje bolesti i odvojenosti od roditelja.

Vezani članci KBC Zagreb Proboj koronavirusa na Rebro, od 15 zaraženih pacijenata preminulo troje: Iz bolnice objasnili kako je virus ušao kod njih Proslava pravoslavnog Božića u Zagrebu 2020. godine Proslava pravoslavnog Božića uz koronavirus: HZJZ objavio epidemiološke preporuke

'Krenulo je fantastično, krenulo je predivno, predivno je bolje od bolje od očekivanog u svakom slučaju. Jako smo zadovoljni odazivom i institucija i partnera i suradnika', kazao je jedan od klauna.

'Meni su crveni nosevi super. Klauni su veseli, a kad su oni veseli, vesela sam i ja!', kaže sedmogodišnja Iva Božić. Malčić pak smatra da crvene noseve doživljavamo pozitivno. 'Mislimo da se možemo nasmijati i onda kad smo tužni, da se možemo nasmijati i kad zapravo plačemo, mislimo da možemo biti sretni i ako baš nismo', kaže predstojnik klinike za pedijatriju dr. Ivan Malčić.

Nadamo se da će se ova vesela epidemija uskoro proširiti i na druge hrvatske bolnice kako bi sva bolesna djeca dobila priliku za veliki, iskreni, dječji osmijeh.