Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Klarić: 'ASH će u predizbornoj kampanji potrošiti 300 tisuća kuna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcija socijaldemokrata Hrvatske (ASH) tijekom predizborne kampanje potrošit će oko 100.000 kuna iz redovne djelatnosti stranke te 200.000 kuna koje će financirati predsjednik stranke Zlatko Klarić.

ASH je, prema uputama Državnog izbornog povjerenstva i u skladu sa Zakonom o izboru zastupnika u Hrvatski sabor, objavio da će, za razliku od ostalih kandidata, predsjednik stranke tijekom izborne kampanje koristiti svoje osobne automobile Mercedes S420-CDI, terensko vozilo Mercedes G 300 te za obilazak gradskih podružnica Mercedes C-220. ASH je izrazio žaljenje što Klarić zbog vremenskih uvjeta ne može koristiti svoj sportski Mercedes SL-500 koji bi služio za obilazak Grobničkog polja.

Pročitajte i ovo Razmjena kuna i kovanica - 3 Slavuj, medo... Čuvate li još uvijek kovanice kuna? Reporterka Dnevnika Nove TV istražila je koje imaju veću vrijednost, kao i dokad ih možete vratiti Slika nije dostupna HSLS će za izbore potrošiti pet milijuna kuna

ASH smatra da je neumjereno trošenje novca pojedinih stranaka tijekom izborne kampanje neprimjereno i sramotno, prvenstveno stoga što u Hrvatskoj 70 posto ljudi živi na rubu gladi. Također, sramotnim smatra da SDP traži automobile s obzirom na redovite donacije koje prima od poreznih obveznika te time ucjenjuje hrvatske gospodarstvenike i vrši na njih pritisak.

"Stoga će ASH, bude li izabran, zabraniti takve velike donacije
strankama od strane poreznih obveznika", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik stranke Zlatko Klarić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene