Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahladnjenje i oborine

Izdano nekoliko upozorenja meteoalarma: Kiše će biti posvuda, a dijelove zemlje očekuju i olujna nevremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog obilne kiše, nevremena ili vjetra Državni je hidrometeorološki zavod izdao upozorenja za dijelove zemlje. Za dio Jadrana izdan je narančasti meteoalarm.

Nakon što je u petak poslijepodne Hrvatsku zahvatila najavljena promjena vremena, s kojom je na sjever zemlje stigla i pijavica, Državni hidrometeorološki zavod za subotu je izdao niz upozorenja

Za Velebitski kanal te splitsku, kninu i dubrovačku regiju izdan je narančasti meteoalarm koji upozorava na jaku kišu i grmljavinsko nevrijeme. Žuti meteoalarm na kišu upozorava sjeverni, srednji i južni Jadran.

Meteorologinja Dnevnika Nove TV Maja Bubalo najavila je za subotu kišno vrijeme. Jutro će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom ili pljuskovima. Najmanje kiše bit će na sjeverozapadu i u Istri, a unutrašnjosti je ujutro mjestimice moguća kratkotrajna magla. Puhat će umjerena i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, a jedino će na krajnjem jugu još puhati jugo. Najniža temperatura na kopnu će se kretati između 8 i 13 stupnjeva Celzijevih, a na moru od 13 do 20.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pojavila se oko 19 sati Stiglo najavljeno zahlađenje i kiša: Varaždince iznenadila - pijavica

U drugom dijelu dana u središnjoj Hrvatskoj bit će pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša, više u južnijem dijelu nego na sjeveru. U najtoplijem dijelu dana bit će svježe.

U Slavoniji i Baranji očekuje se kišovito vrijeme, moguća je grmljavina, ali i obilnija oborina. Najviša dnevna temperatura bit će između 16 i 18 Celzijevih stupnjeva.

U gorju će subota biti pretežno oblačna i kišovita, osobito u Lici, gdje osim obilnije kiše može biti i grmljavine.

Na sjevernom Jadranu će biti sunčanih razdoblja, ali i kiše, a na otocima i grmljavinskih pljuskova. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverac. Najmanje oborina očekuje se u Istri. U Dalmaciji će u subotu biti promjenjivo oblačno s kišom ili pljuskovima koji mogu biti obilniji. Na sjevernom dijelu će puhati umjerena do jaka bura i sjeverac, a na jugu jugo u slabljenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene