Kirurg splitskog KBC-a, koji je uhićen jer ga se tereti za primanje mita kako bi obavio zahvat nad teškom oboljelim muškarcem, pušten je nakon ispitivanja da se brani sa slobode. Njegov odvjetnik Vinko Ljubičić poručio je kako je aktivno iznosio obranu i demantira da je na bilo koji način napravio propust.

Galerija


Ministar zdravstva Kujundžić najavio je da će početkom idućeg tjedna u KBC Split stići inspekcija ministarstva.

Vezani članci Na Županijski sud u Zagrebu dovedeni uhićeni u akciji Tebra (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) - 2 Zagrebački tužitelj uhićen zbog sumnje na primanje mita, prijeti mu do deset godina zatvora Operacijska dvorana, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Odvjetnik kirurga osumnjičenog za primanje mita: "Snimka ne bi trebala biti dio spisa, radi se o nezakonitom dokazu''

"Prekosutra ide dolje inspekcija ministarstva zdravstva ojačana za neovisne kardiologe i kardiokirurge pa ćemo vidjeti je li bilo stručnog propusta, naravno policija će proučiti koruptivni dio", rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić. 

Odvjetnik optuženog kirurga, Vinko Ljubičić, branio je svog klijenta riječima kako je "osobito netočna činjenica da je ovdje bilo od strane okrivljenog na bilo koji način otezanja s operacijom. Obrana vjeruje da će sve ovo biti potvrđeno i nalazima obducenta."

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr