Kirurg splitskog KBC-a, koji je uhićen jer ga se tereti za primanje mita kako bi obavio zahvat nad teškom oboljelim muškarcem, pušten je nakon ispitivanja da se brani sa slobode. Njegov odvjetnik Vinko Ljubičić poručio je kako je aktivno iznosio obranu i demantira da je na bilo koji način napravio propust.

Galerija


Ministar zdravstva Kujundžić najavio je da će početkom idućeg tjedna u KBC Split stići inspekcija ministarstva.

Vezani članci Ljubica Adžaip (Foto: Dnevnik.hr) Žena koja je razotkrila kirurga splitske bolnice oslobođena krivnje Liječnik, ilustracija (Foto: Getty images) Nakon objave u Provjerenom: USKOK podigao optužnicu protiv kardiokirurga u KBC-u Split zbog primanja mita

"Prekosutra ide dolje inspekcija ministarstva zdravstva ojačana za neovisne kardiologe i kardiokirurge pa ćemo vidjeti je li bilo stručnog propusta, naravno policija će proučiti koruptivni dio", rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić. 

Odvjetnik optuženog kirurga, Vinko Ljubičić, branio je svog klijenta riječima kako je "osobito netočna činjenica da je ovdje bilo od strane okrivljenog na bilo koji način otezanja s operacijom. Obrana vjeruje da će sve ovo biti potvrđeno i nalazima obducenta."

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr