Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Uspjeli smo!"

Nova nada u borbi protiv zloćudne bolesti: Malena Kiara primljena na liječenje, ide u Ameriku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kiara Goršić, sedmogodišnja djevojčica iz Šibenika koja boluje od zloćudnog tumora, odlazi u San Francisco na liječenje.

"Uspjeli smo!" rekla je Matea Goršić, majka Kiare Goršić, nakon što je u ponedjeljak navečer potvrđeno da će Kiara ići na liječenje u kliniku u San Francisco.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odlične vijesti iz SAD-a Malena Kiara počela primati terapiju: "Zasad je sve dobro prihvatila, nalazi su uredni" Slika nije dostupna Borba s tumorom VIDEO Malena Kiara s obitelji krenula u SAD na liječenje

Za dva dana će se doznati svi detalji o odlasku i konačne cijene liječenja. Riječ je o dva do pet milijuna dolara, no za dva dana iznos će biti jasnije definiran. Zasad je prikupljeno 18 milijuna kuna.

Kiara ima zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta. Nakon teške operacije za nju lijeka više nema i radioterapija je jedino rješenje. Cijeli tumor se ne može odstraniti jer je uz samo moždano deblo, gdje je spoj živčanog sustava cijelog tijela. Ipak, najnoviji Kiarini nalazi obećavaju.

"MR je pokazao pseudoprogresiju (povećanje tumora), ali to je bilo očekivano", rekla je Matea Goršić, izvijestio je HRT, te dodala da je važnije što nema metastaza i proširenja, pa su na taj način ispunili uvjete za prijam u kliniku u San Franciscu.

Kako nisu bili upoznati sa zdravstvenim sustavom u SAD-u i ne poznaju nikoga u San Franciscu, Kiarini su roditelji zamolili za pomoć Hrvate koji žive u toj državi.

"Upućeni smo da isti lijek u jednoj ljekarni ne košta jednako kao u drugoj ljekarni, da treba paziti i s kojim se taksijem voziš. Ako netko možda živi u toj državi, ne mora baš u tom gradu, da nam izađe u susret i javi nam se bilo emailom, bilo mobitelom, da nas uputi kako funkcionira taj sustav", zamolio je Kiarin tata Valentino Goršić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene