Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opovrgavaju navode

Kerumova Fani nije dobila dozvolu od ministarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva demantiralo je davanje dozvole za gradnju restorana Kerumove Fani.

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva nije odobrilo gradnju ugostiteljskog objekta na lokaciji Prve vode unutar Park šume Marjan u Splitu, ističe Ministarstvo u priopćenju odbacujući, kako navode, insinuacije koje su s tim u vezi objavljene u nekim medijima.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

Ministarstvo nije odobrilo gradnju objekta na Marjanu jer je, kako se navodi u priopćenju, za izdavanje rješenja u konkretnom slučaju nadležan Upravni odjel za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Splita.

Upravni odjel kao prvostupanjsko tijelo dužno je po zahtjevu investitora provesti postupak i donijeti odgovarajuće rješenje - ili ono o uvjetima građenja ili pak rješenje kojim se odbija zahtjev, dok se Ministarstvo, kao drugostupanjsko tijelo, očituje tek o eventualnim žalbama stranaka u postupku na rješenje Upravnog odjela za urbanizam.

>> Isti dan kad je Kerum potpisao koaliciju s HDZ-om, odobrena je gradnja na Marjanu

Slijedom navedene procedure Ministarstvo ističe kako je jasno da ono nije odobrilo gradnju građevine, te da će se mogućnost gradnje sa sigurnošću i meritorno moći ispitati jedino u sklopu upravnog postupka izdavanja rješenja o uvjetima građenja.

Podsjeća se i kako je Ministarstvo u nekoliko navrata tijekom 2011. davalo mišljenja o mogućnosti gradnje u Park šumi Marjan na području grada Splita te da se ona nisu mijenjala.

Dajući mišljenje o usklađenost Generalnog urbanističkog plana Splita s Prostornim planom Splitsko-dalmatinske županije i Zakonom o prostornom uređenju i gradnji u odnosu na obvezu prethodnog donošenja prostornog plana područja posebnih obilježja (PPPPO Park šume Marjan) Ministarstvo je utvrdilo da ne postoji obveza prethodnog donošenja PPPPO.

Nedonošenje prostornog plana područja posebnih obilježja u smislu odredbi Zakona o prostornom uređenju i gradnji nije prepreka za provođenje drugih dokumenata prostornog uređenja pa tako ni Generalnog urbanističkog plana Splita, ističe se u priopćenju Ministarstva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene