Policijski očevid, arhiva (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)
Policijski očevid, arhiva (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Damir Ćosić Roda, 61-godišnji vijećnik Hrvatske građanske stranke (HGS) u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije i predsjednik splitskog gradskog kotara Sućidar, zbog obiteljskog nasilja sedam je dana proveo u pritvoru, a u četvrtak bi trebao biti pušten da se brani sa slobode.


"Ćosić se nalazi na sedmodnevnom zadržavanju od 19. travnja i taj mu rok istječe danas te će biti pušten", rekao je Hini glasnogovornik splitskog Prekršajnog suda Stipe Roso.

Vezani članci Željko Kerum, bivši gradonačelnik Splita (Foto: Dnevnik.hr) ''Split je ku*ac'': Kerumova stranka zbog tog je slogana odbila doći na Gradsko vijeće, tužili autora Hotel Marjan, Željko Kerum i Ema Branica Skandal! Kerum na jednostavna pitanja novinarki Provjerenog uzvratio salvom vulgarnih uvreda: "Vi ste štraca, ne razumijete ni kur*a!"

Nakon puštanja iz sedmodnevnog pritvora, dodao je Roso, Prekršajni sud nastavit će svoje aktivnosti u ovom postupku te u roku od 30 dana od zadnje radnje po prekršajnoj prijavi donijeti odluku.

Slobodna Dalmacija piše da su im iz splitske policije potvrdili kako su 19. travnja oko ponoći dobili dojavu o obiteljskom nasilju u stanu u Vukovarskoj ulici, gdje su po dolasku zatekli muškarca u vidno alkoholiziranom stanju, za kojega je utvrđeno da je vrijeđao, a potom i fizički napao svoju 52-godišnju suprugu.

U sukob se, navodi taj list, umiješao i 21-godišnji sin kako bi obranio majku, no Damir Ćosić Roda navodno je i njega napao te prijetio članovima obitelji.

U Slobodnoj Dalmaciji kažu i kako će se on nakon izlaska iz pritvora vratiti u obiteljski stan, jer u njegovu slučaju još nije donesena nikakva presuda niti mu je određena bilo kakva mjera zabrane približavanja članovima obitelji.

Predsjednik HGS-a Željko Kerum novinarima je izjavio kako, ako je točno da je Ćosić počinio obiteljsko nasilje, onda više nije član HGS-a.

"On je za mene mrtav", kazao je Kerum. (Hina)