Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Prokurativama baletno-opernom premijerom Carmina Burana počelo je 55. splitsko ljeto. Trajat će do 14. kolovoza, a na njemu će sudjelovati 1500 izvođača iz 22 zemlje. Na otvorenju manisfestacije bio je i splistki gradonačelnik Željko Kerum.


Na rasporedu je pet glazbeno-scenskih djela, devet koncerata i isto toliko drama, od čega će se tri dramska programa održati u Puli, Dubrovniku i Vrlici. Ovu kulturnu manifestaciju svečano je otvorio splitski gradonačelnik Željko Kerum i to šaleći se na vlastiti račun.

Vezani članci Hrvatske kustosice WHW Novi uspjeh hrvatskih kustosica WHW: Prvi put na listi 100 najutjecajnijih ljudi u umjetnosti, pretekle i Zuckerberga Korčula, Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije Ljeto još traje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

'Prije nego sam došao večeras tu, odnosno znajuči da ću morati reći nekoliko riječi, dobio sam dosta poruka jesam li pripremio govor, odnosno što ću reći večeras. Jer kao to je kulturni događaj, a Kerum nije iz kulture i bit će problema'. našalio se Kerum te rekao kako je njegov posao kao gradonačelnika osigurati novac za kulturu u gradu što će on, kaže, i učiniti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju