Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi s dobivanjem novih kredita

'Kerum zbog zaduženosti mora prodati trgovine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Kerum je, zbog problema s velikim dugovanjima i dobivanjem novih kredita, prisiljen ili prodati maloprodajni lanac Kerum' ili nekretnine.

No, kako su sada cijene nekretnina u Hrvatskoj dosta pale, te kako se mnogo više može zaraditi prodajom izgrađenog objekta (za čije investiranje Kerum sada nema novca) nego gologa zemljišta, isplativije je prodati trgovački lanac.

Pročitajte i ovo Đuro Sessa NEMA OSNOVE ZA STEGOVNI POSTUPAK Šef Vrhovnog suda pokrenuo etički postupak protiv sudaca koji su bili na zabavi u konobi Željka Keruma Slika nije dostupna Ročišta vjerovnika u veljači Totalni slom Kerumova poslovnog carstva: Još prije četiri godine utvrđen dug od 1,7 milijardi kuna

'Jedan od razloga za prodaju trgovine tvrtke Kerumd.o.o. je zaduženost ove tvrtke i veći naglasak na financiranje rasta iz tuđih sredstava. Rizik poslovanja je stoga veći, posebno u uvjetima financijske krize kada je zaoštreno kreditiranje i kada kupci kupuju opreznije. Narasli su dugovi, a pad profitabilnosti otežava otplatu dugova iz vlastitih sredstava. Slična situacija je i s Pevecom, koji je zapao u velike probleme, no Kerum će se ipak izvući' rekao je za Slobodnu Dalmaciju dr. sc. Ivan damir Anić, viši znanstveni suradnik Ekonomskog instituta.

Poslovno carstvo se zatreslo i zbog ulaska u politiku?

Neki analitičari tvrde kako je jedan od razloga zbog kojih se zatreslo Kerumovo poslovno carstvo bila loša odluka da se upusti u politiku.

'To mu uzima puno energije, a problem je i što je u politiku uvukao i svoju sestru Nevenku koja je provjeravala svaki račun u tvrtki, a koja sada također nema dovoljno vremena posvetiti se svojem biznisu jer je okupirana politikom' rekao je Slobodnoj jedan od ljudi upućenih u Kerumovo poslovanje i način donošenja odluka.

Sve događaje tijekom izbornog dana, Izvanredne Vijesti, izlazne ankete Nove TV u 19 sati, kao i službene rezultate pratite cijeli dan i na portalu Dnevnik.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene