Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Željko Kerum je, zbog problema s velikim dugovanjima i dobivanjem novih kredita, prisiljen ili prodati maloprodajni lanac Kerum' ili nekretnine.


No, kako su sada cijene nekretnina u Hrvatskoj dosta pale, te kako se mnogo više može zaraditi prodajom izgrađenog objekta (za čije investiranje Kerum sada nema novca) nego gologa zemljišta, isplativije je prodati trgovački lanac.

Vezani članci Željko Kerum (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Totalni slom Kerumova poslovnog carstva: Još prije četiri godine utvrđen dug od 1,7 milijardi kuna Slika nije dostupna Kerum najavio prodaju trgovačkog dijela

'Jedan od razloga za prodaju trgovine tvrtke Kerumd.o.o. je zaduženost ove tvrtke i veći naglasak na financiranje rasta iz tuđih sredstava. Rizik poslovanja je stoga veći, posebno u uvjetima financijske krize kada je zaoštreno kreditiranje i kada kupci kupuju opreznije. Narasli su dugovi, a pad profitabilnosti otežava otplatu dugova iz vlastitih sredstava. Slična situacija je i s Pevecom, koji je zapao u velike probleme, no Kerum će se ipak izvući' rekao je za Slobodnu Dalmaciju dr. sc. Ivan damir Anić, viši znanstveni suradnik Ekonomskog instituta.

Poslovno carstvo se zatreslo i zbog ulaska u politiku?

Neki analitičari tvrde kako je jedan od razloga zbog kojih se zatreslo Kerumovo poslovno carstvo bila loša odluka da se upusti u politiku.

'To mu uzima puno energije, a problem je i što je u politiku uvukao i svoju sestru Nevenku koja je provjeravala svaki račun u tvrtki, a koja sada također nema dovoljno vremena posvetiti se svojem biznisu jer je okupirana politikom' rekao je Slobodnoj jedan od ljudi upućenih u Kerumovo poslovanje i način donošenja odluka.

Sve događaje tijekom izbornog dana, Izvanredne Vijesti, izlazne ankete Nove TV u 19 sati, kao i službene rezultate pratite cijeli dan i na portalu Dnevnik.hr.