Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP i HDZ izašli sa sjednice

Oporba izašla sa sjednice, Kerum izgubio živce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu je naglo prekinuta sjednica Gradskog vijeća jer je oporba napustila vijećnicu nakon što je gradonačelnik Željko Kerum kolegicu Sanju Bilać iz HDZ-a nazvao lažljivicom.

Tijekom rasprave o gradskom pravu prvokupa vile Rozina, koja je u vlasništvu gradonačelnika, a nalazi se na splitskim Bačvicama, Kerum je izgubio živce. Odjednom se ustao, vidno isprovociran, te rekao 'šta vi tu raspravljate, samo recite hoćete li kupiti ili ne'. Uz to je kolegicu vijećnicu iz HDZ-a nazvao 'lažljivicom' na što je oporba reagirala napuštanjem sjednice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sa sjednice splitskog vijeća 'Stavio sam svoje ljude u NO-e, kao što ćete i vi to raditi' Slika nije dostupna Sukob interesa Kerum sam sebi dao dozvolu za trgovački centar!

Inače vijećnici su istaknuli kako je u slučaju prodaje vile Rozita Kerum u sukobu interesa, što je njega isprovociralo, budući da je dužan zbog prava prvokupa vilu na prodaju ponuditi gradu.

Sjednica je nakon nekog vremena ipak nastavljena. No opet je prekinuta nakon što je započela rasprava o otkupu Kerumove zemlje na Žnjanu. Kako stranka Željka Keruma nije imala kvorum, tijekom te rasprave sjednicu su ponovno napustili zastupnici SDP-a i HDZ-a. Time je onemogućena daljnja rasprava. 

Jedan od problema je što je na dnevnom redu današnje sjednice bila i rasprava o prijavi za domaćinstvo EP-a u atletici 2016. godine, za koje se Split želi kandidirati. No rušenjem kvoruma onemogućena je i rasprava o tom pitanju za koje zapravo nije ostalo vremena, jer je zadnji dan za prijavu kandidature je ponedjeljak, 28. veljače.

Produljenje roka za kandidaturu od mjesec dana

Splitska dogradonačelnica Anđelka Visković nedugo nakon najavila je kako će se od Europske atletske federacije tražiti produljenje roka od mjesec dana za kandidaturu Splita za domaćina Europskog prvenstva u atletici 2016., koji istječe 28. veljače 2011.

Produljenje se traži do kraja ožujka kako bi se mogla održati sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se odlučilo o kandidaturi. Odluka nije donesena na današnjoj sjednici jer nije bilo kvoruma i sjednica je prekinuta.

'Kad je prekinuta sjednica gradskog vijeća, telefonom sam razgovarala s ravnateljem Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Sinišoom Ergotićem koji mi je rekao kako će se kod Europske atletske federacije zauzeti da se krajnji rok za kandidaturu Splita s 28. veljače produlji za mjesec dana', izjavila je Visković za Hinu.

Dodala je kako će Ergotić sutra doputovati u Split kako bi se s predstavnicima gradskih vlasti dogovorio o zahtjevu da Europska atletska federacija produlji rok za kandidaturu Splita za domaćinstvo Europskog prvenstva u atletici 2016.

Po riječima Anđelke Visković vjeruje se kako bi Europska atletska federacija mogla produljiti rok za kandidaturu Splita jer se odluka o domaćinu Europskog prvenstva u atletici 2016. donosi u studenom ove godine.
 

'Htio bih da ispadnemo ozbiljni'

Ipak Siniša Ergotić, direktor hrvatskog atletskog saveza ističe kako je čitava stvar oko prijave prenapuhana. 'Nije situacija tako dramatična. Dokumenti se mogu dostaviti i kasnije', rekao je za Dnevnik.hr Ergotić. Naime, konačnu odluku o domaćinu europskog atletskog prvenstva donosi Savjet europske federacije tek u studenom ove godine, a dokumenti se zapravo mogu predati bilo kad do tog vremena, pojasnio je.

'Volio bih samo da ispadnemo ozbiljni i da ta dokumentacija stigne na vrijeme, odnosno prije ljeta', istaknuo je Ergotić i napomenuo kako je 28. veljače bio zapravo samo okvirni datum, no ne i konačni za prijavu. 'Pretpostavljam da na idućoj sjednici gradskog vijeća ne bi trebalo biti problema i da će taj dokument biti potpisan', zaključio je.

Sramota je to za gradsku vlast, kako za oporbu koja je onemogućila raspravu u želji da sruši kvorum na pitanju prodaje Kerumove zemlje, tako i za samu vlast koja nije o tako važnoj stvari za grad raspravljala ranije, a ne čekala posljednje dane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene