Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanje u gradskoj blagajni komentirao je splitski gradonačelnik Željko Kerum.


Splitsko gradsko vijeće danas će raspravljati upravo o rebalansu i projekcijama za iduću godinu. Kerum je, kaže, zadovoljan s obzirom na gospodarsku situaciju. No ono što mu se posebno sviđa je Zakon o porezu na imovinu.

Vezani članci Kerum i suci u konobi Policija kaznila suce koji su bili na Kerumovoj zabavi pisanim upozorenjem: ''Radi se o prekršaju lake naravi'' Kerum i suci u konobi Policija dovršila istragu o Kerumovoj privatnoj zabavi: Svi su prijavljeni zbog nenošenja maski, posebna kazna i Kerumu

>> Kerum tražio uslugu od francuskog veleposlanika

Iako je ministar financija Ivan Šuker objasnio kako takvog poreza u Hrvatskoj sigurno neće biti sljedećih godinu-dvije, Željko Kerum ideju dodatnog oporezivanja automobila, plovila i vikendica smatra dobrom.

'To je trebalo napraviti davno, znači onima koji imaju treba uzeti da bi se popunila socijala i dalo onima koji nemaju. Kad se gleda grad Split u usporedbi s drugim gradovima u Hrvatskoj, on je u puno boljoj poziciji, znači treba naglasiti da grad Split redovno isplaćuje sve svoje obaveze prema dobavljačima, prema klijentima, prema socijali, kulturi i svemu, i redovno isplaćuje plaće i gradske firme', zaključio je Kerum.